50 jaar Pippi Langkous: zo ziet Pippi er vandaag uit

Interview met Inger Nilsson

Giphy
Inger Nilsson speelde vijftig jaar geleden de Pippi Langkous die generaties tv-kijkers in de halve wereld betoverde. Maar zelf heeft de actrice nooit van dat immense succes geprofiteerd. Integendeel. “Iedereen heeft in zijn leven wel iets waartegen hij vecht. Voor mij was dat Pippi.”
TT NEWS AGENCY

Besneeuwd arriveert Inger Nilsson (59) in de lobby van het Northern Light Hotel in Stockholm waar we hebben afgesproken voor een interview. Het was een stukje lopen vanaf het metrostation, verontschuldigt ze zich. Ze trekt haar jas uit, schudt het smeltwater uit haar haren en poseert –zonder zelfs maar haar make-up te checken – geduldig voor de fotograaf. Tot die haar vraagt haar handen in de zij te doen en, het hoofd scheef, brutaal de camera in te kijken. “Sorry, dat doe ik niet. Dan drukken jullie die foto af naast Pippi. Ik wil wel over mijn rol als Pippi praten, maar ik ga haar niet meer nadoen.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Inger Nilsson is de enigste die nog leeft, de rest van deze Pippi medewerkers zijn dood.

 • Ariane Gekiere

  Pippi langkous JA!!! Van mij mochten mijn kinderen daar niet naar kijken ...ongemanierd en te rebels aan deze leeftijd. Tzou nu moeten terug op tv komen zouden mijn kleinkinderen ook niet mogen kijken bij mij thuis ....

 • Steve Van der Vekens

  Ik mis Bassie en Adriaan! :)

 • Wouters Lena

  Mooie reeks evenals De kinderen van de Zoutkreek. Deze kinderreeksen mogen ze van mij terug eens uitzenden.

 • Roger Cooks

  Tja, was gans wat anders dan de Japanse rommel die ze nu de ganse dag op de kinderen loslaten...