5 steengoede genrefilms die je dit weekend op tv kan zien

rv
Tussen al dat koersgeweld in de Ronde van Vlaanderen nemen wij de tijd om weer enkele films mee te pikken. Deze week krijgen we in elk genre de absolute top te zien. Wij selecteerden vijf films die jou zeker zullen bekoren.

Juno

Maar weinig films slagen erin om een loodzwaar thema als tienerzwangerschappen zo licht te verpakken als 'Juno'. Scenariste Diablo Cody, een ex-stripster, won met dit debuutscript meteen een Oscar. Haar verhaal is zo charmant en gaat tegelijk zo diep, uiteraard ook dankzij Ellen Page die haar beste rol ooit speelt.

Juno MacGuff (Page) is een 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker (Michael Cera). Met de steun van haar vader, stiefmoeder en beste vriendin ontmoet ze Mark en Vanessa, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

'Juno', vanavond om 20.25u op Vitaya.

Ronin

Na het succes van het meesterlijke 'Heat' uit 1995 probeerden veel filmmakers met een soort kopie dat succes te herhalen. De meesten faalden, maar met 'Ronin' kwam regisseur John Frankenheimer aardig in de buurt. De stijl en mystiek van 'Heat' ontbreken, maar 'Ronin' is wel een spannende zit.

In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.

'Ronin', vanavond om 20.40 op CAZ.

Mama

Hopelijk moet je morgen niet te vroeg op, want na deze film blijf je nog even wakker liggen. Het horrorgenre wordt zwaar onderschat omdat er zoveel middelmatige en zelfs slechte griezelfilms worden uitgebraakt. Als je echter naar een goede horrorfilm zit te kijken, dan wéét je het. En 'Mama' is er zo eentje. Regisseur Andrés Muschietti neemt ook de regie van Stephen Kings 'It' op zich, dat op 6 september in de bioscoop verschijnt. Dat belooft!

Twee jonge meisjes verdwijnen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Als de meisjes vijf jaar later worden teruggevonden in een verlaten hut, beginnen ze een nieuw leven bij hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain). Maar hoe hebben ze al die jaren in godsnaam overleefd? En wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?

'Mama', vanavond om 22.40u op Q2.

Incendies

Dit spijkerharde drama grijpt je bij de keel vanaf de eerste scène en laat je niet meer los tot het einde. Regisseur Denis Villeneuve ('Prisoners', 'Arrival' en binnenkort 'Blade Runner 2049'!) slaagde erin een toneelstuk om te vormen tot fantastische cinema. Het magistrale plot en de fantastische personages zullen je nog lang nablijven. Deze film werd heel terecht genomineerd voor een Oscar. 

Tweeling Simon en Jeanne verneemt dat ze een broer hebben en dat hun vader nog leeft. Hun moeders laatste wil is dat ze hun broer en vader opzoeken en hen een aantal verzegelde brieven bezorgen. Maar daarvoor zullen ze een reis naar het Midden-Oosten moeten ondernemen.

'Incendies', om 22.50u Canvas.

Die Hard: With a Vengeance

Voor John McClane maken we altijd tijd, ook al is het voor de zoveelste keer dezelfde film. Het derde deel van de Die Hard-franchise bulkt opnieuw van schitterende oneliners en heeft met Jeremy Irons een geweldige slechterik. Samuel L. Jackson is trouwens de perfecte sidekick van Bruce Willis. De perfecte zondagsfilm.

Een ontploffing in New York wordt opgeëist door een man die zichzelf Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is ondertussen zwaar aan de drank en is zijn politiebadge kwijt. Hij zal zichzelf moeten herpakken, want alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert, zullen de explosies stoppen.

'Die Hard: With a Vengeance', morgen om 20.35u op VTM.