Ga naar de mobiele website
^ Top

5 leuke films die je dit weekend op tv kan zien

rv
Of het nu code groen, code geel of code rood is, wij blijven toch binnen om tv te kijken dit weekend. De Vlaamse zenders schotelen ons opnieuw enkele leuke films voor. Wij selecteerden er vijf die je zeker zullen bekoren.

Jumper

Teleportatie staat hoog op ons verlanglijstje van superkrachten en bij 'Jumper' kunnen we toch even wegdromen. Deze actiefilm gaat uit van een fantastische premisse, maar doet er misschien een tikkeltje te weinig mee. Maar voor een film met Samuel L. Jackson maken wij altijd tijd.  

David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Hij gebruikt die speciale krachten om van een luxeleventje te kunnen genieten, maar een duistere organisatie maakt jacht op jumpers.  

'Jumper', vanavond om 20.30u op VIER.

The Proposal

De romantische komedie zit al een tijd in een dipje. Het genre zit vast in een stramien waar maar weinig films uit raken. 'The Proposal' is heel onderhoudend, maar blijft wel binnen het stramien. Ryan Reynolds en Sandra Bullock is wel een gouden combinatie.  

De invloedrijke redactrice Margaret (Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew (Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het duo reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

'The Proposal', vanavond om 20.30u op VTM.

The Bourne Supremacy

Matt Damon ontpopte zich in 2002 plots tot actieheld, waarna andere acteurs zijn voorbeeld volgden. Denk maar aan Liam Neeson die zijn carrière met 'Taken' nieuw leven inblies. Vijftien jaar later zit er nog altijd geen sleet op Jason Bourne, die ook in dit tweede deel in vorm is.

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal, wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met zijn geliefde Marie. Al snel moet hij weer in actie schieten.

'The Bourne Supremacy', vanavond om 20.35u op Q2.

Con Air

Er zijn maar weinig films waarbij de testosteron zo van het scherm spat als bij 'Con Air', soms zelfs op het belachelijke af. Nicholas Cage is weer zijn geniale zelf als Cameron Poe en ook Steve Buscemi zit in een glansrol.

Cameron Poe heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

'Con Air', vanavond om 22.20u op VIER.

21 Jump Street

Het eerste deel van de verfilming van de gelijknamige tv-serie draaide uit op een onverwacht succes, omdat de film gewoon hilarisch is. Dat is vooral te danken aan Jonah Hill en Channing Tatum, een geweldig komisch duo. Terwijl wij al staan te popelen voor '23 Jump Street', kijken wij met plezier voor de 21e keer naar '21 Jump Street'.   

Agenten Schmidt (Hill) en Jenko (Tatum) besluiten dat het tijd is om hun puberjaren achter zich te laten. Ze besluiten om zich aan te sluiten bij het geheime 'Jump Street'-team. Voor hun eerste opdracht moeten ze infiltreren in een middelbare school, ook al zien ze er niet meer zo piepjong uit.

'21 Jump Street', morgen om 22.35u op VTM.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivan Willems

  Ik ken ze van buiten. Vooral

 • jan van calenberg

  Reclame maken mag niet zeker, anders zou ik zeggen: gelukkig heb ik Netflix.

 • stanimir christov

  En dan moeten wij later nog gaan bij betalen om de reclame door te spoelen tussen die afgezaagde films en series. Lol

 • Renzo De Hond

  Ik denk dat ze bij de Vlaamse zenders welgeteld één schoendoos met dvd's hebben die doorgegeven wordt. Con Air kennen we ondertussen al van buiten. Waarschijnlijk spelen ze die film binnen een paar weken op VTM.

 • Lyon Lucious

  Altijd dezelfde films, het ergste is dat ze al 20 keer op dezelfde zenders zijn uitgezonden

Meld een bug