5 knappe films die je dit weekend op tv kan zien

rv
In de bioscoop wordt het door 'De Premier' toch een overrompeling, dus waarom niet gewoon thuis blijven en een filmpje op tv bekijken? Wij selecteerden vijf films die dit weekend op de buis komen.

3 Days To Kill

Kevin Costner, terug van toch een beetje weggeweest, speelt een charismatische huurmoordenaar in een verhaal van niemand minder dan Luc Besson. Besson, de man achter 'Taken', schudt opnieuw een knap plot uit zijn mouw. Ook Amber Heard en Hailee Steinfeld, de ster naast Jeff Bridges in 'True Grit', spelen mee. Maar wat is het leuk om Kevin Costner nog eens aan het werk te zien.

Ethan Renner verdient de kost als huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is, geeft hij zijn job op om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie, kan hij niet weigeren.

'3 Days To Kill', vanavond om 20.30u op VTM.

Desolation of Smaug

De tweede aflevering van de 'Hobbit'-trilogie is net van iets mindere kwaliteit dan zijn voorganger, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door Benedict Cumberbatch. Een van Hollywoods populairste acteurs en Oscarwinnaar in spe speelt Smaug de draak. Is er eigenlijk iets wat Cumberbatch niet kan?

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren.  Bilbo zal uiteindelijk zijn afspraak met de dwergen moeten nakomen wanneer ze de schat van de draak Smaug bereiken. En waar zit Gandalf ondertussen?

'Desolation of Smaug', vanavond om 20.30u op VIER.

Planet of the Apes

Voor een film van Tim Burton gaan we altijd even zitten, zeker als Marky Mark meespeelt. De films en series over 'Planet of the Apes' zijn haast ontelbaar geworden. Recentelijk werd de franchise nogmaals nieuw leven ingeblazen en volgend jaar komt een nieuwe apenfilm uit, maar in 2001 ondernam Burton al een niet onaardige poging. Geen absolute topfilm, maar wel onderhoudend.

Astronaut Leo Davidson gaat anno 2029 voor een routinemissie aan boord van een cruiser op een ruimtestation. Hij komt plotseling in een wormgat terecht en landt op een vreemde planeet waar apen over de mensheid regeren. Met hulp van enkele menselijke rebellen probeert Leo een gorillaleger te ontlopen en een heilige tempel te vinden.

'Planet of the Apes', vanavond om 22.40u op Q2.

Skyfall

Na het weergaloze 'Casino Royale' en het iets mindere 'Quantum of Solace' krijgen we opnieuw een perfecte Bondfilm. Daniel Craig, volgens ons de beste Bond aller tijden, speelt opnieuw de pannen van het dak en Sam Mendes ('American Beauty') laat zien dat hij een van de knapste regisseurs van het moment is. En wat dan gezegd van Javier Bardem, die andermaal een schitterende slechterik speelt. Maak je klaar voor een spannende en emotionele zit.

Nadat Bond opstaat uit de doden, wordt zijn loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen, is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

'Skyfall', morgen om 20.35u op VTM.

La Fille Sur Le Pont

Een modern poëtisch zwart-wit sprookje met Vanessa Paradis in de hoofdrol. Ooit nog de vrouw van Johnny Depp, maar toch beter bekend als goede zangeres en erg getalenteerde actrice, speelt de hoofdrol in deze erg succesvolle film. 'La Fille sur le Pont' won tal van prijzen en werd heel goed onthaald in de Verenigde Staten, waar ze doorgaans niet meteen te staan te springen voor buitenlandse producties.

Adèle (Vanesa Paradis) staat op een brug. Ze staat op het punt om te springen, maar messenwerper Gabor (Daniel Auteuil) probeert haar ervan te weerhouden. Het is het begin van een speciale relatie waarbij Adèle een menselijk doelwit wordt voor Gabor in zijn messenwerpshow. Samen reizen ze met hun show langs de Middellandse Zee, maar Adèle blijkt een grote appetijt te hebben voor mannen.

'La Fille Sur Le Pont', vanavond om 23.55u op Canvas.