Ga naar de mobiele website
^ Top

5 films die je dit weekend op tv kan zien

rv
Waarom zou je dit weekend je sociaal leven verzorgen als er leuke films op tv zijn? We worden weer verwend met enkele toppers, waaronder Die Hard in een presidentieel jasje en George Clooney in de ruimte.

Olympus Has Fallen

'Die Hard' verscheen 28 jaar geleden in de bioscoop, maar nog altijd inspireert de actieklassieker filmmakers. In 'Olympus Has Fallen' neemt Gerard Butler het John McClane-gewijs op tegen een hele hoop terroristen die het Witte Huis zijn binnengedrongen. President van dienst is Aaron Eckhart en Antoine Fuqua, die met 'Training Day', 'The Equalizer' en 'Southpaw' zijn strepen verdiende, nam de regie voor zijn rekening.

Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, dringen  het Witte Huis binnen en gijzelen de president en zijn medewerkers. Een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst blijkt de enige te zijn die de president en het land nog kan redden.

'Olympus Has Fallen', vanavond om 20.25u op VTM.

Gravity

George Clooney en Sandra Bullock in astronautenpak in de ruimte zien zweven, het is toch een beetje een bizar beeld. Dankzij fantastische special effects sleepte meesterregisseur Alfonso Cuarón ('Children of Men') met deze film zeven Oscars in de wacht. Een erg beklijvend spektakel, al moet je sommige fysische regels even vergeten.

Dr. Ryan Stone (Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routineruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven - vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister.

'Gravity', vanavond om 20.30u op VIER.

Basic Instinct

Scenarist Joe Eszterhas kreeg voor zijn script van 'Basic Instinct' het waanzinnige bedrag van 3 miljoen dollar, toen een absoluut record. De film maakte van de erotische thriller het populairste genre in Hollywood, met dank aan een weergaloze Sharon Stone en haar intussen legendarische 'benenscène'.

Nick Curran is een fanatieke detective die al eens een glaasje te veel durft drinken. Wanneer hij een brutale lustmoord onderzoekt, komt hij al snel terecht in een web van leugens, intriges en seks. De sensuele Catherine is de eerste verdachte.

'Basic Instinct', vanavond om 22.40u op Q2.

Monster

Wat ons betreft is Charlize Theron als seriemoordenares Aileen Wuornos een van de beste castings van de laatste twintig jaar. Theron is haast onherkenbaar, maar haar weergaloze prestatie leverde haar een Oscar op. Maar zonder Christina Ricci aan haar zijde, een van de meest onderschatte actrices in Hollywood, had ze het beeldje wellicht niet in haar kast staan.

Het leven van Aileen Wuornos is niet fraai. Haar moeder verliet haar toen ze nog een baby was en haar vader pleegde zelfmoord in de gevangenis. Op haar dertiende werd ze verkracht door haar oom. Ze raakte zwanger, maar pleegde abortus. Sinds haar zestiende leefde ze op straat en in motels. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbanken van auto's voor geld. Haar frustraties worden met de dag groter, maar dan ontmoet ze de jonge vrouw Selby (Ricci).

'Monster', vanavond om 22.45u op Canvas.

Angels & Demons

Na het succes van 'The Da Vinci Code' kroop Tom Hanks opnieuw in de huid van professor Robert Langdon. Deze keer schuimt hij de alle toeristische trekpleisters van Rome af om een nieuw mysterie te ontrafelen. En als de Illuminatie erbij betrokken zijn, weet je dat het menens is. Dit vervolg is gewoon beter dan 'The Da Vinci Code'.

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

'Angels & Demons', morgen om 20.35 op VTM.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ann Sprengers

    Twas weer zielig

  • Patjeam Pm

    Na de zoveelste herhaling

Meld een bug