4 uur, 5 ankers en 43 politici: da's 'Het Grootste Debat'

VTM
Nog exact tien dagen voor u naar het stemhokje mag. Wie nog niet goed weet welk bolletje hij zal kleuren, krijgt vandaag vier uur lang hulp via de 'Super Donderdag' van VTM. Maar liefst 43 toppolitici treden aan in vijf debatten - eentje per provincie. Alles is ook live te volgen op hln.be en vtmnieuws.be.

VTM-ankers Stef Wauters (foto), Elke Pattyn, Freek Braeckman, Birgit Van Mol en Dany Verstraeten worden vandaag allemaal aan het werk gezet. "Er is stof genoeg om te discussiëren", vindt Stef Wauters, die onder andere Bart De Wever en Kris Peeters in de ogen zal kijken. "Op 14 oktober is de concrete inzet in elke gemeente anders. Maar over verkeersveiligheid en het milieu, of over migratie en transparant bestuur gaat het wél overal." Vier uur lang wordt er vandaag gedebatteerd, met alle kopstukken uit de vijf provincies. "43 toppolitici", zegt Wauters. "Lokale grootheden, maar ook Vlaamse en nationale zwaargewichten. We starten om 15.30 uur en lopen door tot het grote tv-debat op VTM om 22.40 uur."

De zender pakt terecht fors uit, vindt Stef. "Omdat heel veel mensen zowel geïnteresseerd zijn in hun eigen dorp als in de grote steden. En natuurlijk speelt Antwerpen een grote rol. Voor de politici komt er nog bij dat er volgend jaar nationale verkiezingen zijn. Winst of verlies op 14 oktober zal zo zeker zijn gevolgen hebben."

"Of het na deze avond nog groter kan? Wij hadden al jaren 'Het Grote Debat' op VTM. Een titel die nu plots ook opduikt bij Eén, heb ik vastgesteld. (Op 13 oktober zendt Eén zijn 'Het Grote Debat' uit, red.) Het zal dus wel een goeie titel zijn. (lacht) En we hebben hier nu eenmaal vijf ankers, die ook allemaal topmoderatoren zijn. Ervaring zat, en perfect passend voor deze dag." (MC)

Live op hln.be en vtmnieuws.be

15.30u - 16.15u Oost-Vlaanderen met Freek Braeckman

16.15u - 16.50u Limburg met Birgit Van Mol

16.50u - 17.25u West-Vlaanderen met Elke Pattyn

17.25u - 18u Vlaams-Brabant met Dany Verstraeten

22.40u - 00.00u Antwerpen met Stef Wauters

Het Antwerpse debat wordt ook live uitgezonden op VTM.