2BE wordt Q2

Q2 moet een zender voor jongvolwassenen, én vooral voor koppels, worden

2BE krijgt een nieuwe naam. Het kleine broertje van VTM wordt vanaf september Q2 en moet zo de televisiepoot worden van Qmusic, het grootste radiomerk van het bedrijf. De zender heette eerder al Kanaal 2, Ka2 en KANAALTWEE.

De doelgroep van de zender blijft jonge koppels, laat Medialaan weten. "De sterke basis van 2BE met onder andere internationale series, films en Champions League wordt aangevuld met nieuwe programma's rond avontuur, muziek en beleving." De idee achter de make-over van de tweede grootste zender van Medialaan is dat Q2, als televisiepoot van Qmusic, een even sterk merk wordt als Q.

Sterke merken

"Bij Medialaan willen we sterke merken bouwen", laat CCO Erwin Deckers weten. "De kijkcijfers van 2BE zijn zeer goed, maar het merk leeft te weinig in Vlaanderen. Met Q hebben we een sterk merk in huis dat een generatie aanspreekt die we met Q2 willen bereiken."

"Daarom kiezen we ervoor om van Q ook een televisiemerk te maken. De baseline 'You make us Q' zal vanaf september dus voor zowel radio als tv gebruikt worden."

Programmadirecteur Ricus Jansegers geeft aan dat 2BE best al een sterk merk was, maar dat sommige beloftes gewoon niet waargemaakt werden. "Er waren merkbeloftes die we niet hard maakten, zoals 'Excitement met een hoek af', of 'Comedy met een hoek af'... en dat moet met Q2 veranderen", zegt hij.

Erwin Deckers
Photo News Erwin Deckers

Jonge koppels

"In plaats van een zender met een hoog testosterongehalte met veel naakte lijven en actieseries waarin er op los geschoten wordt, zal Q2 een zender voor jongvolwassenen, en specifiek voorjonge koppels, worden", vult hij aan. "Daarom moet er meer beleving, meer avontuur en ook meer muziek toegevoegd worden aan dat programma-aanbod. Daarmee mikken we op de 'social' generatie."

Duidelijk is dat de inhoud internationaal blijft, maar verder willen Deckers en Jansegers nog niet te veel in hun kaarten laten kijken. Meer details over de invulling van het nieuwe programmaschema van Q2 volgt eind augustus bij de start van het nieuwe televisieseizoen.

medialaanReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels