25 jaar en liegen als de beste: Hanne neemt hele bende beet

Nog twee vrouwen kunnen de Mol zijn of 'De Mol' winnen. Slechts twee vrouwen, die het volgende week moeten opnemen tegen vier heren. Vanavond ging de 30-jarige Issabel, advocate van beroep, voor de bijl. "Ik had al voor de eliminatieproef een bijzonder slecht gevoel", verklaarde ze. Van gruwelijke concurrentie tussen de deelnemers was er gisteren geen sprake. Integendeel, tussen de proeven door werd er duchtig doorgezakt en veel alcohol verbruikt. Of de Mol deed alsof hij dronken was en of hij die nacht zich versprak, blijft voorlopig een raadsel, een geheim, of een wilde gedachte.

In twee behoorlijke complexe en gelaagde proeven vertoonden heel wat kandidaten een behoorlijk Mol-gedrag. Pose? Gewild? Ongewild? Allemaal onduidelijk. Wat uiteraard precies de bedoeling is van de Mol-makers, die de kijker zoveel mogelijk op het verkeerde been willen zetten.

Stijn en Thibaud vertoonden nauwelijks of geen Molgedrag. Integendeel. Zij slaagden erin om een moeilijke proef, de bezwete t-shirts van alle kandidaten enkel via de geur bij de juiste persoon plaatsen, tot een goed einde te brengen. Zij waren alleen niet zeker van het geurtje van Cathy en Hanne, maar herstelden die fout na een extra geurtoertje. Blijft natuurlijk het rare gedrag van Thibaud. Die blijft maar zeggen dat hij alles weet over de Mol. Ofwel is het echt een straffe speler en kennen we één van de finalisten. Ofwel is hij de Mol en weet hij inderdaad echt alles over die valsspeler. Maar, geef toe, dat zou toch echt wel flauw zijn van de Mol-makers.

De vijf Mol-spelers die het muziekspel ondergingen, werden zo geportretteerd dat ze allemaal Mol-streken vertoonden. Bruno was weer de laksheid zelve, Hanne had het over 'Return December', die wereldberoemde Elvis-klassieker. En dat werd dan weer klakkeloos overgenomen door Cathy. Ook al vreemd. Nou moe... Wij houden het dan toch maar op Bruno. Mister middelmaat en dus in de gaten te houden...

Het Mol-gehalte  
1.            Bruno (aannemer)
2.            Gilles (brand manager)
3.            Hanne (organisatrice kinderfeestjes)

Het winnaars-gehalte
1.            Cathy (huisvrouw)
2.            Thibaud (ondernemer)
3.            Stijn (ingenieur)

De proeven

Proef 1
Dubbele proef waarbij Stijn en Thibaud de was moeten doen van alle kandidaten en bovendien de lichaamsgeur van alle deelnemers moeten herkennen. Het duo doet dat uitstekend.
Extra in de pot: 2.000 euro.
 
Proef 2
Bruno en Issabel moeten via liedjes het trio Cathy, Hanne en Gilles naar drie punten in Buenos Aires brengen. Op elk van die punten liggen partituren die later door een bandoneon-speler worden gebracht en door Bruno en Issabel moeten herkend worden. De groep verdient er 1.500 euro mee.

Proef 3
Ingewikkelde, maar bijzonder boeiende proef bij het paardenrennen waarbij de kandidaten elk een paard krijgen toegewezen. De kandidaat van wie het paard wint, kan een vrijstelling krijgen, maar enkel indien de groep hem of haar niet weet aan te duiden.

Geen van de kandidaten gaat echt voor de mogelijke geldprijs, maar kiest voor de mogelijke vrijstelling. Bruno, Hanne en Issabel gaan onmiddellijk voor die vrijstelling, de rest volgt snel. In de groepsconfrontatie gaat het hard tussen Cathy en Issabel die beide zweren dat ze de vrijstelling  niet hebben. Cathy krijgt vier stemmen achter haar naam, Issabel drie, maar het is Hanne die de vrijstelling beet heeft en door niemand verdacht werd.
Voorlopig heeft de groep al exact 25.000 euro verdiend.

De leukste quotes

Issabel: 'Dat vind ik nu een zwakke sabotage. Het is te evident.'

Bruno: 'Voor mij is het another 'nice day in life'. Dat is hoe ik het zie.'

Hanne: 'Ik had ze (de vrijstelling) zeker graag gekregen.'

Gilles: 'Eén persoon heeft hier zonet staalhard gelogen.'

Issabel: 'Ik mag hier doodvallen als ik een vrijstelling heb.'

Hanne: 'Ik hoopte op een vrijstelling, want ik vreesde dat ik er vanavond ging bij zijn.'

Bruno: 'We verliezen een intelligente en feestrijke dame.'

De afvaller

Onverwachte afvaller is de 30-jarige advocate Issabel. Zij krijgt een rode duim, nadat Thibaud, Gilles en Cathy een groene duim hebben gekregen. Bruno komt alweer niet aan bod.  Issabel is dus advocate, woont en werkt in Leuven, heeft een mayo-verslaving (bij pizza), heeft een vriend, werkt in een advocatenkantoor en houdt van paardrijden.

Wie is De Mol?

In afwachting van alweer een volgende aflevering, blijven we inzetten op Bruno. Versprak hij zich niet toevallig tegen Issabel toen hij het had over "Magda en Hugo", in plaats van 'Nicole en Hugo'. Magda en Hugo waren de Mol in de eerste twee seizoen van 'De Mol'.

Herbekijk hieronder de volledige aflevering