169.407 Vlamingen. Nooit eerder scoorde het Songfestival zo weinig kijkers

Duncan Laurence
ANP Duncan Laurence
Welgeteld 169.407 Vlamingen volgden donderdagavond live de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival vanuit Tel Aviv. Een absoluut diepterecord. Nooit eerder scoorde het liedjescircus zo laag. 

De vroege uitschakeling van de Waalse kandidaat, het wegmoffelen van de tweede halve finale op uitgerekend Ketnet en het bedenkelijke niveau van de eerste halve finale, dinsdag, zullen zeker meegespeeld hebben. Zelfs het doorgaans spannende finaledeel kon Vlaanderen niet boeien. De tweede halve finale piekte op een luttele 221.171 kijkers.

Zaterdag zendt Eén de finale van het Songfestival vanaf 21 uur rechtstreeks uit. Commentator van dienst is Peter Van de Veire. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dimitri Gounakis

  Misschien omdat Één het programma niet rechtstreeks uit heeft gezonden...? Kijkers moesten speciaal naar het kanaal van Ketnet gaan!

 • Godfrey Vaes

  Het is ook een freak-show geworden i.p.v. een muziekfestival zoals in de jaren 70 en 80...

 • didier vandevyver

  Niet meer deelnemen aan en volledig boycotten van dit gemanipuleerd circus

 • Peter De Baets

  Ja, lijkt me wel logisch, EEN zond het niet uit. Dat ze het volgend jaar dan helemaal niet meer uitzenden en op hun website verwijzen naar een (youtube) livestream zoals ze op sporza doen voor sportwedstrijden (met Belgen). In feite kunnen de fans (wie dat in godsnaam ook moge zijn) het altijd wel ergens vinden tegenwoordig.

 • COTTENS DOMINIEK

  Tja, de VRT vindt het zelfs niet nodig om op Eén uit te zenden. De mensen vinden al lang hun weg niet meer in al hun kanalen, en dan zouden ze nog een zender bij willen. Giro, Milaan-San Remo : eurosport. Eurosong wordt met veel tam tam aangekondigd, maar zenden ze ergens uit waar de meesten niet weten waar het kanaal zit. Ik kijk dan naar Nederland !