11-jarig jongetje laat monden openvallen met opera in 'Holland's Got Talent’

Ripley.
RTL Ripley.
De 11-jarige Ripley uit Amsterdam heeft gisteravond de jury van ‘Holland's Got Talent’ omver geblazen. Het jonge ventje blijkt al zijn hele leven een enorme fan te zijn van opera. Daarom zong hij een stuk La bohème van Giacomo Puccini. De zaal ging uit zijn dak en Ripley kreeg een staande ovatie van alle juryleden.

Eigenlijk bij de aankondiging al was jurylid Chantal Janzen verbaasd over Ripley. Nadat hij zich netjes had voorgesteld, gaf hij aan een nummer uit La bohème te gaan zingen. “Niet?!”, riep het jurylid. “Wat een aparte muziekstijl, hoe is dat ontstaan?” Ripley antwoordt ontwijkend. Hij weet het zelf ook niet. “Toen ik geboren was”, concludeert hij. 

Al bij de eerste noten die het mannetje met beugel zingt, vallen de monden open in de zaal. Chantal kijkt haar ogen uit hoe Ripley al hoge noten haalt met zijn gevoelige stem. Na het optreden rest niet anders dan een staande ovatie van de hele zaal inclusief de jury. De normaal zo welbespraakte Chantal komt niet meer uit haar woorden als ze het optreden wil beoordelen. “Dit is toch heel eng”, zegt ze verbijsterd. “Dit is zo goed. Dit is zo ontzettend goed.” Ripley wordt vervolgens door alle juryleden unaniem doorgestuurd naar de volgende ronde.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke De Vos

  Totaal niet goed. Het is een groot verschil tussen wat men in Amerika talent noemt tov in Nederland of Belgie. De beste performance vind ik persoonlijk nog altijd die van Sarah Ikumu, dàt noem ik echt talent hebben.

 • Katelijne Sedeyn

  Ronduit verbazend mooi!

 • Francine Seyssend

  Af en toe niet echt zuiver

 • MarliesSchoefs

  jammer dat je van opera geen woord verstaat

 • Danny Holdensrath

  Zong er regelmatig een stukje naast.