'Zatte Rita' verdwijnt uit Familie

Jacky Lafon met haar tv-broer Jef De Smedt bij de viering van 20 jaar Familie.
photo_news Jacky Lafon met haar tv-broer Jef De Smedt bij de viering van 20 jaar Familie.
Voor fans van Familie moet dit ongetwijfeld als een harde klap aankomen: Rita Van den Bossche verdwijnt uit de populaire vtm-soap. Dat meldt Story. Na 23 jaar Zatte Rita gespeeld te hebben, is het naar eigen zeggen genoeg geweest voor Jacky Lafon.

De reden waarom Lafon ermee wil kappen is op zijn minst opmerkelijk te noemen. "Het klinkt misschien onnozel, maar ik kan de files niet meer aan. Vorige week heb ik vier uur in de auto gezeten. Ik was een wrak toen ik thuiskwam", vertelt ze. Het is zelfs zo erg dat ze er een "wegfobie" aan heeft overgehouden. "Soms stap ik uit de auto en moet ik overgeven, of huilen. Chauffeurs zijn erg agressief en ik zit soms te beven in de auto."

Ook het grote verloop van acteurs deed Lafon beslissen er een punt achter te zetten. "Het voelt niet meer aan als mijn Familie. Het zijn allemaal superlieve en getalenteerde acteurs, maar er heeft nog nooit zo veel volk in Familie gespeeld. Het lijkt alsof ik in een doolhof zit waarvan ik de uitgang niet meer vind. Het is verstikkend."

Zatte Rita is in al die jaren zowat uitgegroeid tot een cultfiguur. Een Facebookpagina die aan haar gewijd is, heeft meer dan 36.000 likes. Het is dan ook maar de vraag hoe de fans zullen reageren op haar vertrek.