"Welkom in mijn goedgevulde zaal": Philippe Geubels lacht met obesitas in laatste 'Taboe'

VRT
Philippe Geubels trekt voor ‘Taboe’ telkens voor een week op pad met vier mensen met wie je doorgaans niet lacht. In de laatste aflevering van vanavond staan mensen met obesitas centraal. Volgende zondag 18 maart volgt er evenwel nog een compilatie-aflevering met ook ongeziene beelden uit de vorige afleveringen.

Er zijn niet veel taboes die op zo weinig sympathie kunnen rekenen als dat rond zwaarlijvigheid. Zwaarlijvige mensen krijgen bijna altijd het verwijt dat het allemaal wel aan zichzelf zal liggen: “elk pondje gaat door het mondje”. Mensen met obesitas worden vaak gepest als ze jong zijn en blijven zich als volwassene vaak erg schamen voor hun uiterlijk omdat het niet overeenkomt met het heersend schoonheidsideaal.

Pieter (32) werkt in de haven als bootman. Hij is een tikkeltje brutaal en mondig genoeg om eventuele opmerkingen over zijn gewicht van zich af te slaan. Hij heeft geen probleem met zijn verschijning, maar hij ziet wel in dat zijn gezondheid eronder lijdt.

Lara (42) werd zwaarlijvig nadat er door haar bevalling hormonaal iets mis ging. Hoe weinig ze ook eet, ze valt maar niet af. Ze probeerde talloze diëten, maar die hielpen niet. Lara heeft het niet altijd gemakkelijk met aanvaarden dat ze er niet meer uitziet zoals vroeger.

Evelyn (27) heeft een erg positieve ingesteldheid maar heeft het moeilijk met haar zelfvertrouwen. Ze blijft werken aan haar gewicht en probeert momenteel opnieuw om enkele kilo’s te verliezen.

Sandra (45) is zo lang ze zich kan herinneren al zwaarlijvig. Het ene moment kan ze al beter met haar gewicht omgaan dan het andere. Zelf wil Sandra de wereld duidelijk maken dat schoonheid niet gaat over dik of dun.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter destoop

  ik hoop dat dit programma in de prijzen valt . Schitterend gedaan MR. Geubels !

 • Pier Aspe

  Tevreden dat die zever voorbij is. Toch zeer goedkoop om met een ander zijn miserie geld te verdienen.....

 • Gil Groenewijn

  Het programma heeft IETS bewezen : dat je niet altijd met alles en iedereen mag lachen . Of dat het op zijn minst beter is het niet te doen , zich te beperken tot als men zekerheid heeft dan de m/v (mv) dat zelf aankunnen. Ook dat het moeilijk is om dan wel 'aanvaardbare' moppen te verzinnen, ten bewijze, hoe weinig moppen er uiteindelijk inzaten. Noem het geen taboe, maar gezond verstand om er mee om te gaan .

 • Roland De Smedt

  Geubels doet dat fantastisch en stijgt heel ver boven marginale TV programma's uit. Schitterend. Grote meneer. Respect.

 • Sanne Vermeulen

  Supergoed programma grappig en mooi tegelijk