Exclusief voor abonnees

"Waarom glipt het geluk me steeds weer door de vingers?": Helmut Lotti openhartig over z'n donkerste periode

"Jezelf een nummer van een ander eigen maken, dat is de opdracht van 'Liefde Voor Muziek", aldus Helmut.
VTM "Jezelf een nummer van een ander eigen maken, dat is de opdracht van 'Liefde Voor Muziek", aldus Helmut.
Vanaf volgende week begint op VTM een nieuwe reeks ‘Liefde Voor Muziek’. Isabelle A (42), de revelatie van vorig jaar, voelt voor Dag Allemaal alle deelnemers aan de tand. Beginnen doet ze met Helmut Lotti (48), die voor ’t eerst vertelt waarom het grote publiek hem even moest missen: "Ik stond op de rand van een burn-out. En toen zei ik ‘stop’, tegen alles."

De komende weken zal Isabelle A, die dankzij ‘Liefde Voor Muziek’ een remonte beleeft als solozangeres, de nieuwe lichting deelnemers vragen stellen die al lang op het puntje van haar tong liggen. Dingen die ze erg graag wil weten, maar die je niet snel vraagt in een ­gemoedelijke babbel.

Voor het nieuwe seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’, dat al helemaal is ingeblikt, trok men naar het Spaanse Sitges. En Isabelle mocht mee. Ze zat dus op de eerste rij toen Helmut en co. het beste van zichzelf gaven.

Prijzen wegkapen

Helmut Lotti en Isabelle delen een stukje showbizzverleden. Ruim dertig jaar geleden timmerden ze allebei vol overtuiging aan hun muziekcarrière, op zoek naar dé grote doorbraak. ­Helmut toen nog fietsend van zangwedstrijd naar zangwedstrijd. Isabelle als prille tiener in dezelfde talentenjachten. Naar hem opkijkend. "Voor mij is dit dus wel een beetje vreemd, Helmut", geeft Isabelle toe. "Jou interviewen... Ik ken je al zó lang. Ik moet elf of twaalf jaar geweest zijn, en jij zeventien. Je kaapte meestal de eerste prijs weg. Herinner je je nog Dancing Riva in Deurle?" Helmut pikt meteen in: "Ja! Het nationaal kampioenschap soundmix vond daar plaats. Toen was er nog nét geen ‘Soundmixshow’ op televisie. Mooie tijden..."

En nu lijkt het alsof alles terugkomt, hé, ­Helmut?

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • william willems

  Hij tracht steeds hoger te springen dan hij kan, waardoor hij valt. Ik denk aan "Helmut goes Classic". Leuk, maar o zo zwak.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  De paus kan zijn huwelijk nog eens ontbinden ! Arme Lotti , ik bast in tranen uit ..

 • Charel Jansens

  Minder egoïst zijn helpt al beetje.

 • gustaaf carpels

  Ik heb steeds wat jalouzie gehad tegenover mensen die muzikaal aangelegd zijn ik heb het niet in mijn lijf gelukkig zijn er mensen zoals jullie Die dat wel hebben en waar we van genieten als ze bezig zijn

 • luc verriest

  Het zal weer van datte zijn, elkaars liedje weer wat nakwelen, iedereen roepen dat ze "kippevel" krijgen van de nieuwe versie, en dan een pak emotioneel gebleit.