‘Undercover’ wint prestigieuze Amerikaanse televisieprijs: “Nu hopen dat het ook scoort op Netflix”

Tom Waes en Anna Drijver
VRT Tom Waes en Anna Drijver
‘Undercover’, de politiereeks met Tom Waes, heeft een Amerikaanse televisieprijs gewonnen. De Eén-reeks won op het Cinequest Film Festival de juryprijs voor beste serie.

“Ik ben zo blij met deze prijs; erkenning uit de States - het walhalla van de tv-wereld - is een ongelofelijke eer. We merkten ook dit keer weer dat het publiek mee was met het verhaal en de humor en dat de reacties in de zaal top waren. Dat doet echt deugd”, laat Tom Waes weten. “Ik kan alleen maar hopen dat de reacties op Netflix even lovend zullen zijn.” 

Ook Olivier Goris, netmanager van Eén, reageert euforisch. “Schitterend dat ‘Undercover’ de juryprijs voor beste serie op het Cinequest Festival in Californië binnenhaalt. De internationale erkenning die we steeds vaker krijgen voor de programma’s van Eén, is een groot compliment voor de geweldige programmamakers die Eén zo sterk maken. Dat ‘Taboe’ en ‘Over Water’ ook genomineerd waren in Californië maakt het nog indrukwekkender.”

Het programma won de prijs van de jury en haalde het van onder andere ‘The Blackout’ uit Rusland, ‘M’ uit Argentinië en ‘Joe All Alone’ uit het Verenigd Koninkrijk. 

Gevaarlijke missie

Het Cinequest Film Festival is een van de belangrijkste Amerikaanse festivals en vindt jaarlijks plaats in San José, de hoofdstad van Silicon Valley. Het festival concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten en is ondertussen aan zijn 29ste editie toe. ‘Undercover’ werd ook als enige Belgische programma genomineerd voor internationale festival Canneséries in Cannes en sleepte ook al de publieksprijs op het Duitse Seriencamp Festival in de wacht.

In ‘Undercover’ spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Wekelijks kijken er ongeveer 1.300.00 Vlamingen naar de reeks. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jimmy CLARK

  Prachtige acteursprestaties voor iedereen. Doe zo voort. Aan allen chapeau....... gewenst en zeker de goedkope buitenlandse reeksen meer dan tien keer overtroffen. Wanneer krijgen we nog meer ?????????

 • Edmond Dantès

  Met het totale budget van een Belgische productie betalen ze in Amerika amper de kapster en de make-up.

 • Anne Onsia

  Wat vind iedereen daar nu zo speciaal aan? Het is redelijk saai en traag, en het verhaal is nu ook weer niet zo verschillend van alle politiereeksen die we al gehad hebben... just another police series. Tom Waes kan ook alleen maar 1 rol spelen (zichzelf?), altijd hetzelfde typetje zet hij neer. Typecasting.

 • FRANK WILLEMS

  Ik moet eerlijk zijn ,top reeks waar heel het acteur team allemaal hun mannetje staan. Nu in het algemeen zijn de europeese krimi reeksen veel beter en geloofwaardiger dan de amerikaanse.

 • patrick morel

  De Dag vond ik spannender en professioneler maar het acteren in Undercover is veel beter.