'Top Gear'-presentatoren May en Hammond krijgen 1,4 miljoen voor nieuwe reeks

James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond. May en Hammond kregen 1,4 miljoen euro aangeboden om een nieuw seizoen van 'Top Gear' te maken. Op termijn zou elke aflevering een andere gastheer krijgen.
PHOTO_NEWS James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond. May en Hammond kregen 1,4 miljoen euro aangeboden om een nieuw seizoen van 'Top Gear' te maken. Op termijn zou elke aflevering een andere gastheer krijgen.
James May en Richard Hammond hebben 1,4 miljoen euro aangeboden gekregen om een nieuw seizoen van 'Top Gear' zonder Jeremy Clarkson op te nemen. Dat onthult een bron binnen de BBC aan The Independent. De populaire reeks zou terugkeren met voor elke aflevering een andere gastheer.

"Hoewel ze zich loyaal aan Clarkson verklaarden, hebben May en Hammond hun ontslag niet aangeboden nadat Clarkson de laan werd uitgestuurd. Ze kregen elk een miljoen pond per jaar aangeboden om een nieuwe serie te maken. Kwestie van de geïnspireerde kinderachtigheid van 'Top Gear' gaande te houden".

'Have I Got News For You'
"Het plan is de show uiteindelijk te hertekenen zoals na het vertrek van Angus Deayton met 'Have I Got News For You' gebeurde, met een andere gastheer voor elke episode", zo stelde een topman van de BBC.

In maart weigerde de BBC het contract met Clarkson te hernieuwen nadat de presentator een producer van de show een klap had gegeven. Clarkson wond zich toen op omdat er na een lange werkdag geen warme maaltijd voorzien was voor de presentatoren.

Terugkeer Clarkson?
Clarkson sluit inmiddels niet uit dat hij ooit terugkeert naar de BBC. In het eerste interview sinds het incident vertelde hij tegen radiopresentator Chris Evans op BBC2: "James en Richard kunnen terug naar de BBC, de deur staat daar nog open voor hen. Maar ik ook, want ik ben niet ontslagen".

Het trio gaf al te kennen dat ze terug op televisie zouden komen. "Van over de hele wereld is er nu belangstelling voor onze tv-show. Wie weet wat er zal gebeuren", zeiden de drie tijdens hun Top Gear Live show, die na Clarksons vertrek tot 'Clarkson, Hammond and May Live' werd herdoopt.

Angela Rippon
Nog volgens een insider speelt de BBC met de idee de autoshow door een vrouw te laten presenteren. Angela Rippon, die 38 jaar geleden het programma voor het eerst presenteerde, ziet dat wel zitten. De voormalige nieuwslezeres zei dat ze het fantastisch zou vinden terug te keren naar 'Top Gear'.