'Top Gear' neemt in mei 2016 nieuwe start met "doodsbange" Chris Evans

Op de tv-beurs in Cannes poseerde nieuwe presentator Chris Evans met The Stig, wat laat vermoeden dat die weer van de partij zal zijn.
PA Op de tv-beurs in Cannes poseerde nieuwe presentator Chris Evans met The Stig, wat laat vermoeden dat die weer van de partij zal zijn.
Fans van de populaire autoshow 'Top Gear' zullen nog tot mei volgend jaar geduld moeten oefenen. Dan wordt de eerste episode uitgezonden met nieuwe presentator Chris Evans, die naar eigen zeggen doodsbang is voor zijn nieuwe job.

Het worden de eerste episodes sinds de controversiële presentator Jeremy Clarkson werd ontslagen omdat hij een producer een lel had verkocht. Zijn collega's Richard Hammond en James May volgden Clarkson naar de uitgang van de BBC omdat ze weigerden zonder hem door te gaan.

Contract voor 2 seizoenen
BBC2-radiopresentator Chris Evans heeft een contract voor drie jaar getekend, waarin hij twee reeksen van acht afleveringen zal maken.

Op zijn schouders rust de taak om het kijkbereik van 350 miljoen mensen wereldwijd op peil te houden. 'Top Gear' houdt daarmee het Guiness-record voor 'meest bekeken feitelijk tv-programma'.

Niet meer met drie
Wellicht zal 'Top Gear' niet langer door een trio worden gepresenteerd. "We gaan de zaken anders aanpakken. Omdat we moeten, maar ook omdat we dat willen", zei Evans daarover.

Soloartiest
"Van zodra je het met drie gaat doen, doe je precies wat zij deden. Waarom zou je dat doen? Clarkson, Hammond en May zijn de Three Stooges, zij zijn de Bee Gees. Ik ben momenteel een soloartiest die met de vraag worstelt of hij al dan niet een band rond zich gaat verzamelen".

Fans laten presenteren?
De idee dat fans van het programma hem zouden bijstaan bij de presentatie, blijft overeind. Evans vroeg het publiek daarom auditietapes te maken. "We hebben screentests gedaan met enkele mensen die video's hadden gestuurd en daarvan hebben er enkele de finale gehaald", zei Evans daarover.

Met The Stig?
Op de jaarlijkse tv-beurs MIPCOM in Cannes poseerde Evans onlangs met The Stig, wat doet vermoeden dat die laatste weer van de partij zal zijn. Daar gaf Evans ook toe dat hij doodsbang is voor zijn nieuwe job. "Het is een formidabele opdracht, de grootste job die ik ooit heb gehad. Natuurlijk ben ik nog doodsbang, dat moet. Als je voor zo'n opdracht niet doodsbenauwd bent, ben je niet de geschikte persoon voor de job".

Van zodra je het met drie gaat doen, doe je precies wat zij deden. Waarom zou je dat doen? Clarkson, Hammond en May zijn de Three Stooges, zij zijn de Bee Gees. Ik ben momenteel een soloartiest die met de vraag worstelt of hij al dan niet een band rond zich gaat verzamelen

Chris Evans