‘Thuis’-kijkers helemaal ondersteboven van laatste ontwikkelingen: “Zijn de schrijvers manisch ofzo?”

Paulien vertelt het slechte nieuws aan haar goede vriend Tim
VRT Paulien vertelt het slechte nieuws aan haar goede vriend Tim
Het zijn woelige tijden in ‘Thuis’.  Nadat Paulien na heel lang proberen toch zwanger raakte via IVF, viel ze van de trap waardoor ze haar ongeboren kindje verloor. Maar daar stopte het drama niet, na een infectie na de curretage bleek in de aflevering van gisteren dat de dokters haar baarmoeder operatief moesten verwijderen. Toen Paulien dat nieuws te horen kreeg, brak ze uit frustratie met haar vriend Adil. Veel ‘Thuis’-kijkers vinden die verhaallijn echter te ver gaan. “Ze kunnen er beter mee stoppen”, klinkt het in één van de vele reacties op de Facebookpagina van de populaire Eén-soap. Al is niet elke kijker negatief.

Na ellenlang proberen lukte het Paulien (Tina Maerevoet) dan eindelijk om zwanger te worden via kunstmatige inseminatie. Samen met haar partner Adil (Nawfel Bardad-Daidj) was ze in blijde verwachting van een dochter tot het noodlot toesloeg. Na een onhandig manoeuvre van Emil, het pleegzoontje van Olivia en Lowie, viel ze van de trap. Paulien werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis, maar er viel niets meer aan te doen: ze verloor haar kindje. Alsof die verhaallijn nog niet erg genoeg was, gingen de scenarioschrijvers nog een stapje verder. De afgelopen dagen werd duidelijk dat Paulien zich fysiek slecht bleef voelen en dat zorgde voor een nieuwe ziekenhuisopname. Daar werd vastgesteld dat ze een infectie had overgehouden aan de curretage en de artsen voelden zich genoodzaakt om haar baarmoeder te verwijderen.

(Lees verder onder de foto)

Paulien viel van de trap
VRT Paulien viel van de trap

Een ingrijpende gebeurtenis die de ‘Thuis’-kijkers duidelijk niet onberoerd laat. Op sociale media kwam meteen een stroom van reacties op gang. Veel kijkers vinden de verhaallijn te bruut en te onwaarschijnlijk. “Het is alleen maar miserie”, klinkt het onder meer. “Ik heb niet meer veel nodig om na 19 jaar te stoppen met ‘Thuis’ kijken.” Of “Het begint op ‘The Bold and the Beautiful’ te lijken, daar kan ook alles”.

Dramatiek

Niet de personages krijgen ervan langs in de reeks commentaren, het zijn vooral de scenarioschrijvers die een veeg uit de pan krijgen. “Wanneer gebeurt er nu eens iets positiefs?”, klinkt het onder meer.  “Het lijkt wel of de schrijvers manisch depressief zijn en waanbeelden hebben.” Of “Ze weten niet meer wat te schrijven en kunnen er beter mee stoppen”, “Dit gaat écht te ver” en “Jullie inspiratie is op zeker?”

Toch zijn het niet alleen negatieve reacties die de bovenhand halen. Heel wat kijkers relativeren de reacties ook op Facebook. “De verhaallijn is top”, schrijft iemand. “Vergeet niet dat het een reeks blijft.” Nog iemand zegt dat dramatiek net een van de eigenschappen van een soap zijn. Bovendien “Is niemand verplicht om te kijken als ze dat niet willen”, valt ook nog te lezen.

Ondanks de kritiek reageerden de kijkers ook positief
Facebook Ondanks de kritiek reageerden de kijkers ook positief
De reacties op de laatste ontwikkelingen in 'Thuis' blijven niet uit.
Facebook De reacties op de laatste ontwikkelingen in 'Thuis' blijven niet uit.18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • RENE LENAERTS

  Iedereen heeft het al met iedereen gedaan, er gebeuren elk seizoen een paar moorden of toch zware geweldplegingen, de helft van de personages is min of meer holebi en er is altijd acute woningnood want ze leven met verschillende koppels onder hetzelfde dak. Maar een soap hoeft natuurlijk niet realistisch te zijn, en je moet er vooral niet over filosoferen.

 • Luc Boeckx

  Wat er gebeurd is gebeurd in het dagelijkse leven ook. Ik vind wel dat de rol van Paulien te dramatisch wordt weergegeven. Vandaag staat de euthanasie van Steven op het spel! En dit gebeurt in het dagelijkse leven ook! Maar dir is een fictiereeks mensen! Niemand is verplicht om daar naar te kijken!

 • Ben Le Maire

  Ben Thuis-kijker vanaf de eerste aflevering maar als het volgende week nog zo somber en zwaar blijft zal ik uiteindelijk ook definitief afhaken. Er is al miserie genoeg op TV dus was Thuis meestal een dankbare tegenpool. De schrijvers weze gewaarschuwd, scenario aanpassen of duizende kijkers verliezen.

 • Peter De Baets

  Ik erger me in Thuis meer aan het zwakkere acteerwerk van sommigen dan aan de verhaallijnen. Die zijn wat voorspelbaar, zo kon je op voorhand al weten dat er iets verkeerd ging lopen met die zwangerschap omdat ze er op voorhand al te veel de nadruk op legden (wiegje gemaakt, kinderkamer enz)... anticlimax creëeren, gekende soaptechniek natuurlijk.

 • GERARD DE PELECIJN

  Eindelijk iets spannends want met de meeste films valt u in slaap door herhaling op een ander niveau of met hetzelfde verhaal!