'Thuis' gaat met alle kijkers lopen: zo keek Vlaanderen op de eerste schooldag naar tv

vrt
Eerste schooldag voor 1,2 miljoen Vlamingen, eerste najaar-tv-dag voor de Vlaamse zenders. Geen wereldschokkende start van dat tv-najaar, eerder een bevestiging van wat we al enkele jaren zien. ‘Thuis’ was en is een fenomeen en miste zijn start duidelijk niet. 

Liefst 1.137.000 fans gaven present op één. Ook ‘Familie’ op VTM, dat vorige week al begon, scoorde goed door met 670.000 kijkers. VIER trok 179.000 kijkers voor ‘Huizenjagers’, dat ook al vorige week begon. In pure prime time haalde de extra lange ‘Boer Zkt Vrouw - De Wereld Rond’-startaflevering 615.000 kijkers. ‘De Rechtbank’ op VIER bleef het goed doen met 534.000 kijkers, al haalde de eerste aflevering van ‘Kinderziekenhuis 24/7’ op Eén met 583.000 kijkers toch net nog een betere score.

Later op de avond startte ‘Buurman wat doet u nu?’ met 455.000 fans. ‘Gert Late Night’ opende met botox en 247.000 kijkers op VIER. Lieven Van Gils trok op Eén 434.000 kijkers voor zijn praatshow. Op Canvas haalde ‘Extra Time’ ook nog 237.000 kijkers. Eerder haalde ‘Dank dat u bij ons was’, de terugblik op 40 jaar ‘Journaal’ 339.000 nieuwsgierigen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter De Baets

    Dus na Thuis kijkt er geen kat meer naar EEN eigenlijk. Sommigen vergeten hun tv gewoon iets later uit te zetten dan anderen. Trouwens, als je zo tijdens de zomer internationale series kijkt en dan opnieuw Thuis bekijkt, lijkt het acteerniveau in Thuis nog duizend keer erger. Of... hoe een mens gewend geraakt aan slechte acteerprestaties.

  • Marcq Adriaens

    Dat is geen soap meer maar een soep. Kijk niet meer.

  • Brian De Palma

    Toch niet alle kijkers, ik keek namelijk Netflix. Voor mij geen onnozele Vlaamse seriekes.