‘The Voice’-winnares Luka kiest haar favoriet: “Van wat ik gehoord heb, vind ik Ibe het beste”

Kristof Ghyselinck
Ze won The Voice 2017 en zingt nu bij Hooverphonic. En voorlopig moet Luka Cruysberghs (18) ook nog gewoon naar school. “Na mijn eindwerk kan ik me eindelijk helemaal focussen op muziek”, vertelt ze deze week in Story.

Nog even en Luka Cruysberghs heeft een opvolger als winnaar van The Voice van Vlaanderen. Luka, 18 nog maar, won de talentenwedstrijd anderhalf jaar geleden en dat zette haar wereld op z’n kop. Haar coach Alex vroeg haar als frontzangeres van Hooverphonic. Luka is dan ook het beste geplaatst om de huidige finalisten wat goede raad te geven. “Je moet er vooral van genieten, want het gaat veel te snel voorbij.”

Kristof Ghyselinck

Heb je het programma wat kunnen volgen dit jaar?

Ik heb het wel ongeveer gevolgd, alleen niet aandachtig. Maar mijn mama kijkt altijd, dus ik kijk vaak mee met haar.

Wie is jouw topfavoriet?

Ibe! Van wat ik nu allemaal heb gehoord, vind ik hem het beste. Hij heeft een heel mooie en emotionele stem. Daar luister ik graag naar.

Je hebt het zelf meegemaakt: de audities, de liveshows... Hoe pak je dat aan?

Het is echt belangrijk om voldoende momenten te vinden om te ontstressen en tijd te nemen voor jezelf. Anders ga je jezelf opfokken voor die liveshows. En ook heel belangrijk: vergeet er niet van te genieten, want uiteindelijk gaat het veel te snel voorbij.

Hoe probeerde jij je te ontspannen?

Een boek lezen, naar de sauna gaan, gaan wandelen... Je moet gewoon iets doen dat even je gedachten kan verzetten.

Zou je weer meedoen met wat je nu weet?

Ja, dan zou ik me zeker opnieuw inschrijven. Het was een heel tof avontuur waar ik veel vrienden met dezelfde passie heb leren kennen en waar ik veel bijgeleerd heb.

VTM

Hoe bevalt het je intussen bij Hooverphonic?

Het is echt heel leuk. We zijn druk bezig. Onze nieuwe single Looking for Stars is net uit en daar hoort de nodige promo bij. Naast een aantal shows in België en Nederland hebben we onlangs een Europese tournee gedaan. Het tweede luik Europa hernemen we na de zomer. Superleuk! Ik reis heel graag, en op deze manier kan ik de twee dingen die ik het liefste doe combineren: zingen en de wereld zien. 

Maar je gaat wel nog naar school. Is dat niet zwaar? 

Toch wel. Zeker met mijn eindwerk en de examens die eraan komen in juni is het nu even op de tanden bijten. Maar daarna ben ik afgestudeerd en kan ik mij helemaal focussen op muziek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.