‘Terzake’ viert 25ste verjaardag

Voor de tiende verjaardag van ‘Terzake’ kwamen enkele oude gezichten samen.
BELGAMAGS Voor de tiende verjaardag van ‘Terzake’ kwamen enkele oude gezichten samen.
25 jaar geleden, op maandag 5 september 1994 ging ‘Terzake’ van start op de openbare omroep. Begin september viert het programma een week lang het zilveren jubileum. Leuk weetje: ook ‘Blokken’ bestaat 25 jaar.

In de eerste uitzendweek van september zal er elke dag een verwijzing zijn naar de geschiedenis van het duidingsprogramma en op donderdag 5 september presenteren Kathleen Cools en Annelies Beck samen een extra lange uitzending met publiek. 

“Sterke, onthullende reportages uit binnen- en buitenland, kritische en scherpe interviews en debatten in de studio, en al even kritische en scherpe live-interventies vanop de plekken waar het nieuws zich voor onze ogen ontrolt. Dat blijven ook dit najaar en de volgende jaren de basisingrediënten van ‘Terzake’”, klinkt het bij de VRT.

‘Terzake’ werd aanvankelijk gepresenteerd door Dirk Sterckx, Dirk Tieleman en Alain Coninx. Later volgden ook Walter Zinzen, Ivo Belet, Phara de Aguirre, Frieda Van Wijck, Siegfried Bracke, Lieven Verstraete, Kathleen Cools, Tim Pauwels, Annelies Beck, Lisbeth Imbo, Stef Meerbergen en Emmanuel Rottey. Bij de vernieuwingen van het najaar van 2015 werden Kathleen Cools en Annelies Beck de vaste presentatoren, dat zijn ze vandaag nog altijd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.