‘Temptation’-singles zouden 10.000 euro krijgen als ze kandidaat in bed krijgen, maar vorige verleiders ontkennen

De reden waarom de verleiders deelnemen aan ‘Temptation Island’? Het blijkt niet gewoon een gratis vakantie te zijn, zoals presentator Rick Brandsteder al jaren beweert. Volgens de Nederlandse tv-columniste Angela De Jong wordt er met serieuze bedragen gegoocheld om de verleiders over te halen. Zender RTL en enkele verleiders ontkennen in een reactie dat er betaald wordt. 

De Jong was te gast in ‘De Ochtend Show To Go’ van de Nederlandse krant AD. Presentatrice Lisa Michels merkte op dat ze nog steeds niet begreep waarom mensen aan het programma meedoen. “Van de stellen heb ik meer en meer het idee dat ze meedoen om bekend te worden”, vertelde De Jong. “Want als je zegt: ‘Mijn vriend is al zes keer vreemdgegaan, maar dit is de ultieme relatietest’, dan ben je denk ik wel heel erg dom.” 

De verleiders zijn een ander paar mouwen, volgens de columniste. Al jaren gaan de geruchten de ronde dat de singles betaald worden als ze erin slagen iemand te verleiden. “Rick Brandsteder, de presentator, zei vorig jaar nog dat ze het echt doen omdat ze een gratis vakantie krijgen. Nu heb ik toevallig net iemand leren kennen die benaderd was om verleider te worden”, vertelde De Jong. “En er wordt dus gewoon grof betaald. Wat iedereen wel al vermoedt.” 

Wanneer presentatrice Lisa Michels naar bedragen vraagt, heeft De Jong ook daar een duidelijk antwoord op. “€ 3.000 voor een zoen. Dus als je alle vier de vrouwen zoent, hark je € 12.000 binnen. En voor het in bed krijgen van een vrouw, krijg je € 10.000.”

(Lees verder onder de foto.)

Temptation Island - Tim en Cherisch
VIJF Temptation Island - Tim en Cherisch

Zender RTL ontkent de beweringen van De Jong formeel. “Het is jammer dat Angela De Jong haar beweringen niet heeft gecheckt bij RTL, want wat zij vanmorgen heeft verkondigd in de AD Ochtendshow is pertinent onjuist.”  Ook enkele verleiders bevestigen dat. Pommeline liet weten: “Ik heb geen idee wie dat verzonnen heeft, maar het is totaal niet waar.” Een andere verleider, die anoniem wil blijven, liet weten dat er nooit over bedragen gesproken is. “In het contract stond het zeker niet, maar ook mondeling is er nooit iets over bedragen gezegd. Het was wel leuk geweest, want dan hadden we ons misschien wat meer ingezet”, lachte hij. “Het enige bedrag waarover ooit gesproken is, is de € 5.000 die we zouden moeten betalen als we het contract en de geheimhoudingsregels zouden schenden.”
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Desire VD Goede

  Dit is gewoon verdoken reclame, beter negatief te berichten dan niet te berichten. Elke marketeer in de media kent die truken.

 • laurent wille

  als ze overeen komen elk 5000 euro per wip. dat is goed gewerkt.

 • Luc Robyns

  Mensen betalen om koppels uit elkaar te halen ! Wansmakelijk. Schande dit programma !

 • Thijmen Sanders

  Aan iedereen die op dit of andere programma’s commentaar heeft: kijk er dan niet naar als het u geen zier interesseert, maar laat anderen die het wel willen zien met rust. Muggenzifters

 • Thibo Huyghe

  ja natuurlijk worden ze betaald :)