Exclusief voor abonnees

‘Temptation Island’ is ook lastig voor Annelien Coorevits: “Ik kan moeilijk tot de vrouwen doordringen. Ze zijn niet altijd eerlijk”

Annelien Coorevits met Rick, haar ‘Temptation Island’-collega.
Vijf Annelien Coorevits met Rick, haar ‘Temptation Island’-collega.
De commentaren op sociale media zijn niet mals. Volgens veel kijkers gaat het elfde seizoen van ‘Temptation Island’ de geschiedenisboeken in als het saaiste ooit. Presentatrice Annelien Coorevits (32) belooft nog enkele verrassingen, maar ontkent niet dat sommige koppels duidelijk om de verkeerde reden hebben deelgenomen.

Atypisch, zo noemde Annelien Coorevits nog voor de start van de uitzendingen het elfde seizoen van ‘Temptation Island’. En ze lijkt gelijk te krijgen. De vorige seizoenen leverden nog heerlijke oneliners op als ‘Je hebt kijken en je hebt kijken kijken’ (aldus Haroon anno 2016). En Timtation en zijn ex Deborah Leemans kunnen al een jaar niet meer de straat op zonder gevraagd te worden naar hun memorabele kampvuur, waarbij er gesmeten werd met een vroegtijdig gekochte verlovingsring. Het contrast met dit seizoen kon dan ook amper groter zijn, nu er overwegend geschreven wordt over Laura die haar dagen vooral slapend doorbrengt. Of zo lijkt het alleszins in de montage. Waar blijven de fuiven tot in de vroege uurtjes en de rijkelijk vloeiende drank die net zo bij het concept zijn gaan horen als de bij momenten bezorgde blik van presentatoren Rick Brandsteder en Annelien Coorevits? Volgens die laatste kan het de komende weken nog alle kanten op. “Ik begrijp dat de kijkers liever zien dat de relaties onder serieuze druk komen te staan”, aldus Annelien. “Zeker na vorig seizoen waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Wat er tussen Tim en Deborah gebeurde: dat was uniek, zoiets kan je als tv-maker niet verzinnen. Dit zijn vier andere koppels, en over hun karakter hebben wij zelf niets te zeggen, natuurlijk.”

Als ze té braaf zijn, levert dat natuurlijk minder ­leuke tv op. En minder goede kijkcijfers.

“Ik heb het gevoel dat bepaalde koppels zich niet hebben ingeschreven om hun relatie te testen, maar om bekend te worden. Inmiddels is geweten wat de voorbije seizoenen hebben opgeleverd voor de deelnemers. Actes de présence, plots veel meer volgers op sociale media, met alle bijbehorende voordelen... Voor sommigen was dat de grootste drijfveer. En dan denk ik bij mezelf: zet je daarvoor je relatie op het spel? Bovendien: een deelname aan ‘Temptation Island’ bombardeert je niet plots tot BV, hé.”

De koppels lijken inderdaad veel berekender.

“Ja, ze zijn enorm bezig met de camera’s en hoe ze overkomen. Ze kunnen het televisiegebeuren niet loslaten. Dat is best jammer. Je neemt in principe deel aan ‘Temptation’ om je relatie te testen, dus zoek toch een beetje de verleiding op en ga op een normale manier om met de vrijgezellen. Pas dan weet je of je kunt weerstaan en of je trouw kan blijven.”

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bieke Cuyt

  Tis saai idd en de bekendheid is toch wel mooi mee genomen, nu zijn ze dan bekend als saaiste koppels van het jaar haha

 • Nolle Verdonck

  Mss moet ze zich ook eens inschrijven. Haar ollitje zal we van de mannelijke verleiders kunnen blijven zeker.

 • huib matthijssen

  Nou juffrouw. De kandidate zijn braver geworden. Dat is niet de bedoeling van dat programma. Ze denk dr jobke.

 • Jos Vangeel

  Stop dan met Temptation Island Annelien.

 • Steven Coppieters

  15 jaar geleden was dit programma nog een leuke guilty pleasure. Helaas zijn de tijden en intenties van deelnemers teveel veranderd. Fake, fake en nog eens fake. De verbale capaciteiten van dit zooitje ongeregeld is van een ongezien abominabel niveau.