‘Studio Tarara’-acteur Boris Van Severen over zijn rol in prestigieuze BBC-reeks: “Die grote sets waren best angstaanjagend”

VTM
‘Studio Tarara’-acteur Boris Van Severen (29) is binnenkort te zien in de BBC-dramareeks ‘Baptiste’. De serie is een spin-off van het prestigieuze ‘The Missing’. Ook Barbara Sarafian en Martha Canga Antonio verdedigen de Belgische driekleur in de reeks.

De serie bestaat uit zes afleveringen en vertelt het verhaal van een vermiste vrouw. De opnames vonden onder andere plaats in Gent en Antwerpen, alsook in het Nederlandse Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad speelt dan ook een belangrijke rol in de reeks. De Amsterdamse recherche komt de Britse inspecteur die zich op het zaakje werpt, helpen. “Mijn personage raakt als mede-rechercheur betrokken bij de zaak”, aldus Boris Van Severen. Hij kreeg de rol na een langdurig castingproces, zo vertelde hij eerder al aan Q-dj Sam De Bruyn in de populaire podcast ‘De Meeloper’.

Aan VRT NWS vertelt de acteur, die vanaf de tweede aflevering in beeld komt, ook wat meer over de sfeer op de set van de reeks. “Belgische sets zijn redelijk klein. Toen ik uiteindelijk op de grote Engelse sets kwam te staan, vond ik dat eerst behoorlijk angstaanjagend. Maar het is superfijn om aan zo’n groot internationaal project mee te werken.”

De reeks speelt elke zondagavond op BBC. Later dit voorjaar wordt de serie ook bij ons op het scherm verwacht op de openbare omroep.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ad Van Beethoven

    Het probleem is niet dat onze individuele ecologische voetafdruk te groot is. Het probleem is dat er veel te veel van die afdrukken bestaan en er steeds massaal blijven bijkomen

  • robrecht Peeters

    al een paar weken te zien op BBC1, waar de Nederlanders Nederlands, Hollands en Boris Nederlands met Vlaamse tongval; praten, naar mijn smaak wat te sadistisch in beeld gebracht . Waar is de tijd van de subtieler BBC feuilletons. Meer sensatie dan wat anders en na 3 afleveringen al de buik van vol.