‘Straatarm’ gezin kijkt de ogen uit in huis van ‘steenrijke’ familie: “Ze hebben hier zelfs aparte badkamers”

Steenrijk Straatarm
VTM Steenrijk Straatarm
In het programma ‘Steenrijk Straatarm’ wisselen twee gezinnen enkele dagen van leven. Wanneer het rijke gezin in het huis van de armen komt is het meestal toch even schrikken. Voor de armen is hun nieuwe thuis meestal een erg aangename verrassing. Deze week wisselen de families Faure en Van Watermeulen drie dagen lang van huis. 

De familie Faure woont in een droomhuis, inclusief zwembad, jacuzzi en Porsche op de oprit. Mama Claire baat samen met haar man een succesvol beautybedrijf uit, waarvoor ze keihard werken. De familie Van Watermeulen woont samen met hun 5 kinderen. Omdat hun vorige woning niet verkocht geraakte, moesten ze een aantal jaren een overbruggingskrediet afbetalen. Bovenop de bestaande lening. Om hun huidige woning te renoveren is er geen budget. 

De twee gezinnen nemen een weekend langs mekaars leven over. Terwijl de familie Van Watermeulen geniet van de ongekende luxe, steekt de familie Faure de handen uit de mouwen om hen wat te helpen bij de renovatie én de aanschaf van een nieuw fornuis. Claire vertelt meteen waarom ze helpt waar nodig. “Toen ik mijn kinderen in die slaapkamer zag, brak mijn moederhart. Ik denk dat elke mama haar kinderen comfort wil geven. Een beetje huiselijke warmte is toch wel een minimum aan comfort.”

In het huis van de rijke familie kijkt het andere gezin de ogen uit. “Ze hebben hier zelfs aparte badkamers”, reageert een van de zonen vol enthousiasme. “Dat is wel handig, want normaal is er altijd ruzie voor de badkamer”, merkt de mama van het gezin op. De uitgebreide dressing van Claire vindt ze dan weer geen pluspunt. “Het is wel tof, maar na een tijdje weet je toch ook niet meer wat je moet aandoen? Te veel keuze is ook niet goed, dus dan is het gemakkelijker om soms iets minder te hebben.”
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ann Bergs

  @Tina Colpaert: er zijn genoeg mensen die 2 jobs hebben en nog moeite hebben om alles betaald te krijgen. Ik ken mensen die voorheen niet te klagen hadden met een goede job en eigen huis, maar door tegenslagen nu met moeite rondkomen ondanks dat de man 2 jobs heeft . Het is natuurlijk makkelijk om te oordelen over anderen als je de personen en hun situatie niet kent. Een zware tegenslag op je pad kan ke leven en dat van je, toen zo gelukkig, gezin ineens drastisch en negatief doen veranderen.

 • Sofie Decleir

  Anna pauwels ik werk als zelfstandige en mijn kleren worden niet als kosten ingebracht dus let een beetje meer op want vooroordelen is gemakkelijk

 • Benito Cailleeuw

  ongeacht jullie reacties kun je opmerken wie waar staat in de samenleving. een feit is dat sommige groepen van mensen niet weten hoe het er aan toegaat in andere groepen van mensen. wie is er eigenlijk in staat om dergelijke zaken op 1 lijn te brengen??????

 • yann beeckman

  Het is niet verstandig om een ander huis te kopen als het vorige nog niet verkocht of afbetaald is, zo werk je jezelf noodzakelijkerwijze in de zorgen. Ook versta ik die "afgunst" op rijke mensen niet, meestal werken die er heel hard voor. (neen, zelf ben ik niet rijk...).

 • rudi verleysen

  Programma's zoals rijk/arm zal alleen bijdragen op termijn van uitbarstingen van woede van de arbeidersklasse. Er zal een tijd komen dat de armen de rijkdom zullen grijpen, denk daaraan. Al bij al een programma dat niet op mijn kijkcijfer moet rekenen.