'South Park taboe in China na kritische aflevering'

Het lijkt erop dat na Winnie the Pooh ook South Park taboe is geworden in China.
ANP Kippa Het lijkt erop dat na Winnie the Pooh ook South Park taboe is geworden in China.
Het lijkt erop dat na ‘Winnie the Pooh’ ook ‘South Park’ taboe is geworden in China. De animatieserie is compleet van het Chinese internet verdwenen, zo ontdekte The Hollywood Reporter. Aanleiding is waarschijnlijk de laatste aflevering ‘Band in China’, die dit weekend online kwam. Daarin werd de censuur in China op de hak genomen.

De makers willen met de uitzending aantonen dat Hollywood zich de laatste jaren in allerlei bochten wringt om China niet voor het hoofd te stoten. Filmmakers willen voorkomen dat hun product wordt gecensureerd waardoor er geen release mogelijk is.

In de bewuste ‘South Park’-aflevering wordt Randy, de vader van Stan, betrapt op het verkopen van wiet in China en wordt hij naar een werkkamp gestuurd dat vergelijkbaar is met de 'heropvoedingskampen' in de provincie Xinjiang. Randy komt daar een gevangen Winnie the Pooh tegen. Ondertussen vormen Stan, Jimmy, Kenny en Butters een populaire metalband waar een film over wordt gemaakt. Het script wordt echter continu aangepast om aan de eisen van China te voldoen.

Winnie the Pooh wordt in China al enkele jaren gecensureerd omdat de populaire teddybeer op sociale media qua uiterlijk werd vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping. Daardoor kreeg bijvoorbeeld de film Christopher Robin, een live action-film met de figuurtjes uit Winnie the Pooh, geen release in China.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucien lemahieu

  gelijk van de overheid. al die amerilkaanse kak, return to sender.

 • Guy Marien

  Ik hoop dat South park zich niet laat doen door de chinese regering. hun aflevering geeft de waarheid. Hollywood loopt als schoothondje achter China. Geld zal altijd boven alles staan

 • Ramon Simon

  Was een goede aflevering.

 • Paul Keulemans

  Die mensen moeten erg gelukkig zijn daar, een fijne overheid die als er wat te lachen valt direct ingrijpt om dat te voorkomen. Wat denken die lui van die tekenfilmpjes wel ? lachen, met een miljard tegelijk , dat is levensgevaarlijk !