'Sheldon' is best betaalde tv-acteur die uit de kast is

Jim Parsons won vorig jaar een Emmy Award voor 'Best Lead Actor in a Comedy Series'.
EPA Jim Parsons won vorig jaar een Emmy Award voor 'Best Lead Actor in a Comedy Series'.
De cast van 'The Big Bang Theory' heeft eindelijk een nieuwe deal beet. Voortaan krijgen de steracteurs één miljoen dollar per aflevering. En dat maakt van Jim Parsons, die de rol van de neurotische, doch overbegaafde wetenschapper Sheldon op zich neemt, de best betaalde acteur die openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkomt. Dat schrijft de website Out.com.

Steracteurs Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard) en Kaley Cuoco (Penny) onderhandelden een nieuw driejarig contract met de Amerikaanse zender CBS. Voor de komende drie seizoenen, die in totaal 72 afleveringen zullen tellen, krijgen ze telkens 1 miljoen dollar per aflevering. Door middel van bonussen kunnen ze elk in totaal tot 90 miljoen dollar verdienen tijdens de komende drie jaar.

De cast van 'The Big Bang Theory' komt op die manier in de top tien terecht van best betaalde tv-acteurs. Alleen Charlie Sheen ('Two and a Half Men'), Ray Romano ('Everybody Loves Raymond'), Kelsey Grammer ('Frasier'), Tim Allen ('Home Improvement'), Jerry Seinfeld ('Seinfeld') en de cast van 'Friends' verdienden meer.

Jim Parsons wordt nu de best betaalde tv-acteur die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt. Neil Patrick Harris, die rokkenjager Barney speelde in 'How I Met Your Mother', kreeg 'slechts' 210.000 dollar per aflevering van het laatste seizoen van de populaire serie. De openlijk biseksuele Anna Paquin, die de hoofdrol van Sookie op zich neemt in 'True Blood', krijgt 200.000 dollar per aflevering.