"Sesamstraat blijft op tv"

anp
Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijft Sesamstraat vanaf 1 januari gewoon te zien op NPO 3. Het kinderprogramma zit namelijk ook in de ochtenduitzending van Zappelin, en dat blijft zo. Alleen de avondeditie, een herhaling van de ochtendshow, komt te vervallen, zo laat de NPO weten in een reactie over alle ophef omtrent de verhuizing.

Sesamstraat wordt in de ochtend ook beter bekeken in de doelgroep van drie tot vijf jaar (40 procent tegen 15 procent), aldus de omroep. "Veel kijkers zijn met Sesamstraat opgegroeid en we begrijpen de emotie die de verhuizing losmaakt bij de oudere kijkers en de mensen die betrokken zijn bij Sesamstraat." De keuze om het kinderprogramma op NPO 1 te vervangen door Tijd voor Max heeft ermee te maken dat kinderen steeds meer flexibel naar programma's kijken, niet alleen op tv maar ook via NPO Gemist en internet. Bovendien zitten er rond 17.30 uur ook veel ouderen voor de televisie, licht de omroep verder toe.

"Dat het voor de vaste kijkers van de avonduitzending van Sesamstraat wennen is, begrijpen we natuurlijk. Er zijn nog voldoende manieren om Sesamstraat te volgen: op tv en online, live en op een later moment als het de kijker beter uitkomt. Sesamstraat blijft en is te zien op elke plek, op ieder moment, voor iedereen."

De uitzending van 17.30 uur is vanaf 1 januari rond dezelfde tijd te zien op het digitale themakanaal Zapp Xtra.