'Safety First' genomineerd voor prestigieuze Banff Award

Matteo Simoni als Simon 'Smos' Vos.
Medialaan Matteo Simoni als Simon 'Smos' Vos.
De VTM-serie Safety First is genomineerd in de categorie Beste Sitcom op het 35ste Banff World Media Festival, het prestigieuze internationale televisiefestival dat op zondag 8 juni 2014 zijn ontknoping kent in de Canadese stad Banff. Dat meldt VTM in een persbericht.

Uit meer dan 900 inzendingen wist Safety First de nominatie in de wacht te slepen, een grote blijk van internationale erkenning met Amerikaanse sitcom-kleppers als medegenomineerden.

De fratsen van Dirk Porrez en de Smos gaan nu wellicht een mooie internationale carrière tegemoet. De sitcom werd ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd door Tim Van Aelst van Shelter en zijn team.

"En of we blij zijn! Eigenlijk willen we gewoon nu al vieren want genomineerd zijn naast kleppers als The Big Bang Theory en Arrested Development, dat is voor ons op zich al een fantastisch compliment voor onze cast en crew. We zijn net begonnen met de opnames van ons tweede seizoen. Natuurlijk doet deze internationale nominatie  de goesting alleen nog maar toenemen", zegt Tim Van Aelst.

Shelter was al eerder genomineerd voor een Rockie voor de reeksen Benidorm Bastards en WAT ALS?. Zowel het eerste als het tweede seizoen van WAT ALS? wisten die nominatie te verzilveren en wonnen in 2012 en 2013 de Rockie Award in de categorie Beste Comedy.

De andere genomineerden in de categorie Beste Sitcom:
Arrested Development (USA)
Family Tree (UK)
The Wrong Mans (UK/USA)
The Big Bang Theory (USA)
Package Deal (Canada)

De Engelstalige video op banffmediafestival.combainffmediafestival.com