‘Over Eten’ zoekt uit hoe gezond kant-en-klare maaltijden zijn

© VRT - Koen Bauters
Natuurlijk weten we dat we allemaal zo vers en gezond mogelijk moeten koken, maar af en toe raken we gewoon niet verder dan een opwarmpizza of een voorverpakte lasagne. Misschien niet even lekker als the real deal, wel heerlijk makkelijk. Maar hoe (on)gezond zijn die kant-en-klare maaltijden eigenlijk? 

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zoeken het uit in deze zesde aflevering van ‘Over Eten’. Kobe gaat daarvoor langs bij Culinor, een grote speler op de markt die onder meer aan Delhaize en Carrefour producten levert. Hij gaat na hoe die maaltijden precies gemaakt worden. Daarnaast koopt de productie niet minder dan 100 kant-en-klare producten uit verschillende supermarkten, die vervolgens geanalyseerd worden door Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven. 

Maar Danira gaat nog een stapje verder: zij elimineert zelfs de noodzaak van een microgolf of een oven en probeert drie weken te overleven op maaltijdshakes: vloeibare voeding waar alle voedingsstoffen inzitten die iemand nodig heeft op een dag. Nooit meer koken, geen boodschappen moeten doen... Gebruiksvriendelijk is het wel, maar is het ook goed voor je gezondheid?

‘Over Eten’, vanavond om 20.40 uur op Eén.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.