Opdracht nieuwbouw VRT nog niet toegewezen

Het 'oude' VRT-mastodont aan de Reyerslaan maakt plaats voor een een gebouw dat, vooral op het gelijkvloers, poreus en "doorwaadbaar" is.
PHOTO_NEWS Het 'oude' VRT-mastodont aan de Reyerslaan maakt plaats voor een een gebouw dat, vooral op het gelijkvloers, poreus en "doorwaadbaar" is.

De procedure voor de toewijzing van de architectuuropdracht van het nieuwe VRT-gebouw loopt nog steeds. Er is nog geen beslissing genomen en er is geen overeenkomst met een van de vijf laureaten van de architectuurwedstrijd. Dat benadrukt de VRT in een reactie op een artikel in De Standaard vandaag. Een beslissing valt te verwachten voor eind september, zo laat de VRT nog weten.

Het gebouw van de VRT is 55.000 vierkante meter en is beraamd op 105 miljoen euro. De werken beginnen in 2017, in 2020 moet het klaar zijn.