'Ooit vrij' gaat verder waar 'De rechtbank' ophield

Een beeld uit ‘Ooit vrij’
VIER Een beeld uit ‘Ooit vrij’
De nieuwe VIER-reeks 'Ooit vrij' gaat verder waar 'De rechtbank' vaak ophield: hoe vergaat het gevangenen en hoe wordt elke gedetineerde voorbereid op de dag waarop hij of zij vrijkomt? Die voorbereiding blijkt heel belangrijk, want 99% van de gedetineerden verlaat ooit de gevangenis: voorlopig, vervroegd, onder voorwaarden of omdat de straf volledig werd uitgezeten.

Minister van Justitie Koen Geens heeft de achtdelige Woestijnvis-reeks al gezien en reageerde tevreden. "Dit is het leven zoals het is, zonder te faken. Ik begrijp dat het voor mensen niet altijd duidelijk is waarom bepaalde beslissingen worden genomen door rechters. 'Ooit vrij' geeft nu een unieke inkijk in het verloop van dit soort beslissingen. Ik ben verheugd dat VIER met deze serie aandacht geeft aan de terugkeer van gedetineerden in de maatschappij.”

'Ooit vrij', 20.35 uur op VIER
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Als een tandarts die vrouwen lastig valt geen straf krijgt begrijp ik de rechters niet, als je maar een werkstraf van 40 uur krijgt omdat je iemand in het hospitaal klopte begrijp ik de rechters niet, als je jezelf verdedigt en gestraft wordt begrijp ik de rechters niet en als je zwaarder gestraft wordt omdat je te rap rijdt dan wanneer je steelt begrijp ik de rechters niet. Het charmeoffensief van justitie gaat verder.