Exclusief voor abonnees

"Nog niet klaar om ons oude leven op te geven": 'Blind Getrouwd'-stel Lieve en Aljosja kiezen voor latrelatie

Jan Aelberts
Een zucht van opluchting ging vanavond ongetwijfeld door veel Vlaamse huiskamers na ‘Blind Getrouwd’. Lieve (28) en Aljosja (29), van wie iedereen — behalve zijzelf — zág dat ze bij elkaar pasten, blijven ook samen. Maar net als hun trouwdag zelf is ook hun huwelijk anders-dan-anders: déze jonggehuwden kiezen voor een latrelatie. "Wij hadden tot nu toe nog nooit met iemand samengewoond, hé."

Tijdens de wittebroodsweken werden de signalen steeds duidelijker. Niemand die ­eraan twijfelde dat jullie een ferme klik hadden. Maar waar ­bleven die vlinders?

Lieve: "Die vraag stelden wij ons ook! Ik amuseerde me wel met Aljosja, maar was dat genoeg? De verliefdheid bleef uit. Op een bepaald moment kreeg ik ook last van migraine, van al die druk en stress. Mentaal en fysiek was het een heel heftige periode."

Ervaarde jij dat ook zo, Aljosja?

Aljosja: "Absoluut. En dan ­moesten we, vijf weken na ons huwelijk, al beslissen of we ­wilden samenblijven. Vanaf week drie speelde dat al in ons hoofd. Dat bezorgde ons zóveel stress... Net in die periode moest ik vijf dagen naar Amerika, voor het huwelijk van een vriendin. Maar kijk: die afstand heeft ons allebei deugd gedaan."

Lieve: "Het gaf ons tijd om uit te rusten en even over alles bij te praten met vrienden en familie."

Die pauze kwam dus op een perfect moment.

Aljosja: "De afstand deed ons beseffen hoe hard we elkaar ­misten. Nadien hebben we echt gezegd: ‘Nu gaan we ervoor. We geven ons huwelijk een kans’."

Lieve: "Nog niet met het idee: dit is voor de rest van ons leven, maar we hebben zoveel positieve eigenschappen bij elkaar ontdekt, dat we er echt iets van willen maken."

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sofie Van Hoof

  Ik vraag mij af waarom je aan dit programma meedoet als je niet bereid bent je oude leven op te geven. Er is volgens mij meer aan de hand: hij is niet 100% haar goesting. Arme Aljosja, voor hem zou het anders wel mogen...

 • Dirk Van Den Bossche

  raar, Bruno kent al die programma's en toch heeft hij nooit gekeken , wie zou hier nu zeveren en leuteren?

 • Luc Mertens

  ik dacht dat als je getrouwd was je op hetzelfde adres moest wonen...

 • Brigitte van der Zalm

  Bruno, spreek voor uzelf. Ik betaal voor mijn tv, ik kijk wat ik wil. En ge ziet er ni naar, uw volste recht, kom hier dan ook ni leuteren

 • Hilde Douw

  Bruno Zonnekeyn, je vindt dat "geleuter en gezever" blijkbaar toch heel interessant! ;-)

Video