‘Nachtwacht’ betaalt publiek om opname bij te wonen

‘Nachtwacht’
VRT / Geert Van Hoeymissen ‘Nachtwacht’
Het Canvas-programma ‘Nachtwacht’, met Jan Leyers, betaalt kijkers 25 euro om in het publiek te zitten bij de opnames. Figuranten in films en tv-series worden wel vaker vergoed, maar in dit soort tv-programma is een betaling eerder uitzonderlijk.

De VRT verdedigt de keuze om het publiek te betalen, door te stellen dat de opnames van ‘Nachtwacht’ overdag plaatsvinden. “Het is voor veel mensen dus niet vanzelfsprekend om zich dan vrij te maken. Bovendien gaat het om een programma dat een inspanning vraagt van het publiek, en het heeft niet het entertainmentgehalte van pakweg ‘De Ideale Wereld’. En we zoeken wel vaker naar een correcte tegemoetkoming. Als je bijvoorbeeld in groep naar ‘Van Gils & gasten’ komt, kan je dat combineren met een rondleiding op de VRT en een maaltijd.”

In het verleden betaalde ‘De Kruitfabriek’ op VIER haar publiek ook uit, maar die dagelijkse talkshow had per uitzending tachtig tot honderd mensen nodig. ‘Nachtwacht’ heeft maar vijftien kijkers nodig. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Léon-Bernard Giot

    Vroeger kregen we 2000 BEF = 50 Euro om bij Jan Van Rompaey in de studio te zitten + gratis broodjes en drank ! ! !... Het is er dus nu ook crisis...

  • guido vermeyen

    En de gepensioneerden van de 7 de dag dan, ?kunnen zij niet komen ? Enkel in de handen klappen, meer niet, al is men niet akkoord met de inhoud.....een keer langs de Brusselse straten rijden en die oudjes oppikken een uur voor de uitzending...met een pistolet met préparé zijn ze content...

  • Fons Casteels

    Ach, waar maken wij ons druk over: het is maar 375 Euro per dag = 8.100 Euro per maand. Voor zo'n habbekrats moeten we ons toch niet moeien met de interne keuken van de VRT? Dat het de staatsomroep is en dat het belastinggeld is? Niet leuteren over details aub.