Ga naar de mobiele website
^ Top

"Mijn dochter van 20 ligt op sterven, en dan wil die arts over orgaandonatie praten"

De moeder van Lisa-Marie, het meisje dat het leven liet nadat ze in bad verdronk.
Medialaan De moeder van Lisa-Marie, het meisje dat het leven liet nadat ze in bad verdronk.
Lisa-Marie wordt onwel in bad. De hulpverleners proberen haar erdoor te krijgen, maar toch overlijdt het 20-jarige meisje. In het VTM-programma 'Helden van hier: in de lucht' krijgen haar ouders de vraag of de organen van Lisa-Marie gedoneerd mogen worden. Haar mama legt uit hoe hartverscheurend die vraag was.

We leren mama Agna Goethals in het VTM-programma 'Helden van hier' kennen wanneer haar dochter vecht voor haar leven. In de aflevering van vanavond zien we hoe de artsen van het AZ Sint-Jan in Brugge het gesprek over orgaandonatie op gang brengen. "De eerste keer dat een arts het woord 'orgaandonatie' uitspreekt, ben je sprakeloos. Je kind is aan het sterven en hij wil praten over orgáándonatie? Alles in mij schreeuwde uit: 'Néé'. Maar dat gevoel is al snel weggeëbd. Nog diezelfde dag heb ik 'ja' gezegd." Twee organen werden met succes getransplanteerd. "Vandaag ben ik heel blij met mijn beslissing."

Lisa-Marie wordt met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.
Screenshot VTM Lisa-Marie wordt met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.67 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • evelyn gentier

  Veel sterkte en respect!!!

 • Murat Ascioglu

  Mevrouw ik weet niet of je dit leest maar veel sterkte

 • Karine Vanhoof

  Kan me dat wel voorstellen dat dir enorm moeilijk is, je hebt geen tijd om te rouwen...

 • Don Viona

  het enige waar ik mij zorgen over maak is over de onafhankelijkheid van diegene die beslissen wie wat krijgt , geld is een enorm wapen en iedereen heeft zijn prijs waarom zou het hier anders gaan ??

 • Jack Vanderveen

  Zeer verstandige arts! Om dit na het leven van een potentiële donor te doen, daarvoor is het dan vaak te laat. Duim voor die arts. Word wakker red mensen, het is reeds erg genoeg dat je eigen kind er geen gebruik van kan maken om haar genezingskansen na ontvangst van donordelen op te mogen schalen.

Meld een bug