#MeToo in ‘De Luizenmoeder’: “Een bank vooruit en een kus van de directeur”

VTM
#MeToo dreigde gisterenavond zijn intrede te doen in basisschool De Akker in ‘De Luizenmoeder’. Directeur Eric had immers wel heel veel interesse in de jonge stagiaire Bobbi. Juffrouw Els zou Juffrouw Els echter niet zijn als ze Eric niet meteen doorhad.

Eric probeerde stagiaire Bobbi de beginselen van de ‘glansmethode’ bij te brengen, een techniek die hij gebruikt om ouders bij een oudercontact tevreden naar huis te sturen.

De ouders moesten elk wat euro’s in de solidariteitspot steken, om zo een cadeau te kunnen geven aan kinderen of ouders die tegenslag hebben. En die pot moest volgens Angelique naar Hannah. Want zij zag haar ex met een nieuwe vriendin én hun dochtertje Fleur op wintersport vertrekken.

Oudercontact op De Akker en dus haalde Nancy opnieuw haar jaarlijkse plan boven om de ouders naar de juiste locatie te brengen en opnieuw op veel te kleine stoeltjes te zetten. Want zo wil directeur Eric het elk jaar opnieuw en Nancy volgt hem zonder vragen te stellen. Zoals de Nazi’s de instructies van Hitler volgden, merkte conciërge Ronald op.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bert Brugge

    Een letterlijke kopie van het origineel, maar dan met zwakke acteurs. Gelukkig is de Nederlandse versie gratis online te bekijken.