'Make De Drinkbus Great Again' overtuigt na één dag al 13.473 mensen

VTM
'Make Belgium Great Again' rijgt de successen aan elkaar. Na de aflevering van dinsdag hebben liefst 13.473 mensen zich geregistreerd om bewust voor een drinkbus te kiezen, en niet meer voor plastic flesjes. 

Daarmee is het doel van presentatrice Frances Lefebure - die 8.621 mensen wilde overtuigen - al na één dag gehaald, en zullen er al meer dan 1,5 miljoen plastic flesjes niet in zee belanden. Registreren kan nog steeds via makededrinkbusgreatagain.be.

Frances heeft intussen ook al een nieuwe oproep verspreid: nadat haar team het deuntje vond waarmee Edward al 66 jaar in z'n hoofd zat, willen ze nu nog meer mensen helpen die met dat probleem zitten. Heb jij ook een oorwurm die je maar niet kan plaatsen? Bel dan naar 0470/17.23.24 en wie weet kan Frances je wel helpen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Je kan ook een gewone fles opnieuw vullen. Het is belangrijk om voor roestvrij staal te kiezen, want anders is deze actie even nutteloos.

 • Freddy Verbruggen

  NEEN Edmond Dillien, de drinkbus vult men met kraantjeswater...

 • Tony Van De Perre

  Die doet nu net of wij allemaal met onze plastic afval naar Blankenberge rijden om dat daar in zee te gooien. Slechts 8 procent plastic in zee komt van Europa en de USA, wat natuurlijk nog altijd 8 procent te veel is.

 • Edmond Dillien

  Wat is dat nu weer voor zever, 13473 doen hieraan mee en daardoor zouden er 1,5 miljoen minder plastiek flesjes in zee belanden, reden die dan alle dagen of wekelijks naar de zee met hun blauwe vuilzak. En waaruit komt die drank die ze in die drukbus gieten, juist ja uit een plastieken fles ,zekers.