‘Make Belgium Great Again’ krijgt tweede seizoen

Frances Lefebure
Frances Lefebure Frances Lefebure
‘Make Belgium Great Again’, het VTM-programma waarin Frances Lefebure van ons land een betere plek probeert te maken, krijgt een tweede seizoen. 

Het voorbije jaar - en de voorbije zeven weken op het televisiescherm - probeerde Frances Lefebure van ons land een betere plek te maken. Met succes, want het programma slaagde erin om een aantal mooie en hartverwarmende acties op poten te zetten. En het verhaal is nog niet uitverteld, want ‘Make Belgium Great Again’ keert terug met een tweede seizoen.

“We zijn er nog niet helemaal, maar er zijn toch opvallend mooie en hartverwarmende dingen gebeurd de voorbije weken”, aldus Frances. Met als één van de meest opvallende acties de oproep voor orgaandonatie. 

Dit is het voorbije seizoen van ‘Make Belgium Great Again’ in cijfers:

- 47.801 nieuwe registraties voor orgaandonatie

- Zo’n 40.000 verstuurde ‘You’re Great’-postkaartjes

- Duizenden tweets richting president Donald Trump

- 5 deelkoelkasten in elke provincie om food waste tegen te gaan

- Meer dan 17.000 reminders tegen irritante autokaartjes aan het adres van Joke Schauvliege, met resultaat want de minister riep steden en gemeentes op om een verbod in te voeren

- Duizenden kijkers die bewust kozen voor een herbruikbare drinkbus om het plasticprobleem tegen te gaan

De laatste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’, vanavond om 20u35 bij VTM.

Frances Lefebure
Make Belgium Great Again Frances Lefebure9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carl Vangenechten

  Hopelijk gaan ze mij in het tweede seizoen uitleggen waarin België ooit groot is geweest.

 • jan janssens

  Belgie terug groot maken kan alleen maar met de grenzen dicht te gooien

 • Erwin Van Damme

  Neeeeee en dat voor een programma dat zelfs de top 10 niet haalt in de kijkcijfers , eerste aflevering nog 600.000 kijkers de laatste minder dan 400.000

 • Valentino Fabionara

  Met Trump erbij

 • Frans Verdonck

  in plaats van "onnodig" vuile auto's te wassen zouden ze beter een Michel en zijn overtollige ministers wegtoveren dit zou pas Make Belgium Great Again zijn !!!