‘Leaving Neverland’ scoort meer kijkers dan ‘Temptation Island’ (maar ‘The Voice’ is onklopbaar)

ANP
‘Leaving Neverland’ scoorde afgelopen vrijdag behoorlijke cijfers op Canvas. Kind van de rekening werd ‘Temptation Island’ op VIJF. ‘The Voice van Vlaanderen’ blijft de vrijdagavond domineren.

Uitzonderlijk veel kijkers zaten vrijdag voor hun tv-scherm. ‘Leaving Neverland’, de bijzonder lange reportage over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson, lokte 261.000 kijkers naar Canvas. Doorheen het weekend kwamen daar nog eens 190.000 bij. 90.000 bekeken de vier uur durende docu uitgesteld op televisie, nog eens 100.000 zagen de twee delen van twee uur op Vrt.nu. In totaal keken dus meer dan 450.000 Vlamingen de hele prent uit, een behoorlijk indrukwekkend cijfer voor de meerwaardezender.

‘Temptation Island’ op VIJF was de klos. Het relatieprogramma verloor alweer kijkers en zakte nu naar 234.000 fans, die de avond zelf live of uitgesteld keken. Ook ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor, na een bijzonder druk bekeken aflevering vorige week, wat fans en ging van 965.000 kijkers naar 922.000 fans. 

Van Aert

Op zondagavond wipte Jeroen Meus met ‘Twee Tot De Zesde Macht’ op Eén net over het miljoen kijkers. De quiz klokte af op 1.007.149 kijkers. ‘De Mol’ startte op VIER met 953.471 kijkers. Dat is wat minder dan vorig jaar, toen de zoektocht met Gilles De Coster opende met 1.039.537 kijkers. ‘Undercover’ haalde zondag 958.921 kijkers.

Op zaterdag deed Wout Van Aert het voortreffelijk in de ‘Strade Bianche’. Zijn exploot werd op tv gevolgd door 547.440 kijkers.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Een stuk of 20 hersenloze pubers op een strand of een icoon die heel de wereld te grazen neemt. Ik zou ook het laatste kiezen op tv..

 • Nicolas Van Hoecke

  234.000 die naar Temptation kijken en dan is dat zogezegd een succes dat programma. Laag cijfer maar nog steeds te hoog voor wat het is. Weg ermee.

 • Philomena Vanderweyen

  Heb het bewust uitgesteld tot zaterdag om naar de docu te kijken,was echt onder de indruk en weet het allemaal niet goed meer.

 • Mario Tersago

  Ik moet nog een stuk bekijken van de reportage.. Ophefmakend en verontrustend, zeker naar het einde toe, was het antwoord van mijn vrouw. Het eerste deel kon me niet bekoren, doordat het puur suggestief en insinuerende monologen waren.

 • Patrick Jonkers

  The Voice van Vlaanderen.......waar is de tijd dat je kon meeneuriën . Die liedjes/teksten zijn voor de grote hoop van kijkers onbekend en onverstaanbaar. Dus voor mij veel doorspoelen op 24 X......