‘Killing Eve’ grote winnaar van de BAFTA TV Awards

Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge en Jodie Comer met hun BAFTA TV Award
Photo News Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge en Jodie Comer met hun BAFTA TV Award
Gisterenavond werden in Londen de BAFTA TV Awards uitgereikt. Het Amerikaanse drama ‘Killing Eve’ werd de grote winnaar van de avond en ging met drie prijzen aan de haal. 

De BAFTA TV Awards, oftewel de British Academy Television Awards, worden jaarlijk uitgereikt aan de beste Britse tv-programma’s. ‘Killing Eve’, dat door BBC America gemaakt werd, kwam in aanmerking voor de prijzen omdat ‘het merendeel van de creatieve bijdrage Brits is”, waaronder bedenker Phoebe Waller-Bridge en hoofdrolspeler Jodie Comer. De tv-reeks sleepte uiteindelijk drie van haar vier nominaties in de wacht: ‘beste actrice’ voor Jodie Comer, ‘beste actrice in een bijrol’ voor Fiona Shaw en ‘beste dramaserie’. 

Sarah Barnett, baas van BBC America, toonde zich erg tevreden met de prijs: “De overweldigende liefde voor ‘Killing Eve’ van critici en fans blijft een genoegen en overweldigt ons allemaal. We zijn zo dankbaar dat de BAFTA’s ‘Killing Eve’ eert met deze gegeerde ‘dramaserie’-award, net als de eerder uitgereikte ‘geluid- en muziek’-awards, en voor de erkenning van de geweldige Jodie Comer en Fiona Shaw. We bedanken de fans dan ook om van in het begin mee op de ‘Killing Eve’-trein te springen... De reis blijft gewoon duren.” Fiona Shaw noemde haar rol als MI6-agente Carolyn Martins in haar speech “waarschijnlijk het grootste plezier van mijn leven”. 

(Lees verder onder de foto.)

Ook Benedict Cumberbatch sleepte een beeldje in de wacht.
Photo News Ook Benedict Cumberbatch sleepte een beeldje in de wacht.

Ook Benedict Cumberbatch viel in de prijzen. Hij won de prijs voor ‘beste acteur’ voor zijn rol in ‘Patrick Melrose’, dat ook een award voor ‘beste mini-serie’ won. Cumberbatch werd al zes keer genomineerd, maar kon nu pas winnen. “Ik denk dat ik ga omvallen. Ik adem ijle lucht in, maar ik ben er heel erg aan gewend om een bruidsmeisje te zijn, en niet de bruid.”

De volledige lijst met winnaars vind je op www.bafta.org
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.