‘Jurassic World’-regisseur werkt aan ‘Lord of the Rings’-serie

Regisseur Juan Antonia Bayona
- Regisseur Juan Antonia Bayona
Amazon is momenteel bezig met een tv-serie rond de ‘Lord of the Rings’-saga en heeft daarvoor een bekende naam kunnen strikken. Regisseur Juan Antonia Bayona, die eerder al ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ maakte, zal de eerste twee afleveringen regisseren. Dat meldt Deadline. 

Bayona treedt daarmee in de voetsporen van Peter Jackson, die de wereldberoemde films over de verhalen van J.R.R. Tolkien maakte. De Spanjaard is in ieder geval erg blij met de nieuwe job. “Tolkien creëerde een van de meest buitengewone en inspirerende verhalen aller tijden", reageert hij. "Als grote fan is het voor mij een eer om mij bij dit fantastische team te voegen.” Bayonas meest recente werk is ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’, dat vorig jaar wereldwijd 1,3 miljard dollar opleverde. Ook regisseerde hij films als ‘The Impossible’, ‘A Monster Calls’ en ‘The Orphanage’.

Eind 2017 werd bekend dat Amazon de strijd om de televisierechten van ‘Lord of the Rings’ had gewonnen van HBO en Netflix. De drie bedrijven waren door Tolkien Estate benaderd om te praten over een prequel van ‘The Fellowship of the Ring’. Wat fans precies kunnen verwachten, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer de serie te zien is.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.