"Ik had het idee dat iedereen naar me keek. Alsof ik daar opnieuw naakt stond"

Een dappere getuigenis in 'Pano' vanavond over sexting

Francien Regelink.
Rv Francien Regelink.
Vanavond staat in 'Pano' het onderwerp sexting centraal. Dat er heel wat gevaren mee gemoeid zijn, bewijst het tragische verhaal van een vijftienjarige jongen uit Ninove. Hij stapte in juni uit het leven nadat hij op sociale media anderhalf jaar lang achtervolgd werd door een naaktfoto. Zijn dichte omgeving vertelt nu voor het eerst hoe het zo ver is kunnen komen. Ook Francien Regelink ondervond de zware gevolgen aan den lijve. "Als ik door de gang liep, had ik het idee dat iedereen naar me keek. Alsof ik daar opnieuw naakt stond", klinkt het.

"Hij zei alles tegen mij, maar dit wist ik spijtig genoeg niet", vertelt de vriendin van de overleden jongen. "Ik heb hem daar niet mee kunnen helpen, niemand wist het. Anders hadden we hem kunnen helpen..."

"We zijn achteraf pas te weten gekomen dat er een foto rondging", voegt zijn moeder toe. "Die werd op bepaalde sites en accounts gedeeld om hem te pesten."

Regelink was 15 jaar toen ze een foto van haar borsten naar een jongen van haar klas stuurde. Dat liep slecht af. Jaren later zit ze er nog mee. "De dag nadien wist ik bijna zeker dat iedereen het op school had gezien. Je wordt plots aangekeken. Je hoort: 'Francien, laat je tieten nog eens zien' vanuit alle hoeken. Mensen wijzen naar je. Mijn eigen vriendengroep had de foto in de hand omdat die uitgeprint was. Ik brak toen helemaal. Ik durfde tegen niemand zeggen dat ik het was, dus deed ik alsof ik het niet was. Ik moest ook doen alsof het me niet raakte, maar vanbinnen ging ik helemaal kapot."

"Elke dag op school vond ik bijna een martelgang. Als ik door de gang liep, had ik het idee dat iedereen naar me keek. Alsof ik daar opnieuw naakt stond, maar dat is natuurlijk niet zo. Je bent niet meer dezelfde als voordien."

De 17-jarige Flo, een vrolijke gebruiker, vertelt tot slot over haar ervaringen. "Je begint misschien met wat kleine dingetjes, tot aan de schouder. Dan maak je daar een grapje over. Het is niet zo dat je meteen een naaktfoto doorstuurt. Je doet wat onnozel en dan toon je 'per ongeluk' een klein beetje naakt. Dan zie je hoe die persoon daarop reageert en dan evolueert dat."
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • skandar hussein

  ik ben volwassen, maar voor jongeren is het tegenwoordig écht wel aanpoten, waar ze op hun 10 jaar al klaargestoomd moeten zijn voor de, inderdaad, soms gevaarlijke 'samenleving'. Tegenwoordig ben je ronduit achterlijk als je geen gsm hebt en niet verder geweest bent naar brussel.

 • Jos Den Beste

  Er wordt veel te veel belang gehecht aan de hypocriete normen die onze maatschappij hanteert over naakt. Uiteindelijk zijn er maar 2 soorten mensen; man en vrouw. Het verschil zit hem echt niet in de details maar tussen de oren.

 • ivan aerts

  Domme dingen zou ik het niet noemen. Als je je vriendin of vriend kan plezieren hoeft deze dat niet openbaar te maken. Ik vind dat deze personen een deftige straf verdienen.

 • Hubert Wouters

  Zij hebben er zelf schuld aan. Zet uw naaktfoto's en uw privéleven niet online. Vergeet niet dat je geen enkele vriend hebt op sexhing, Facebook, Twitter en andere sociale media. Als je al ene goede en serieuze vriend hebt mag je al van veel geluk spreken. Zorg dat je slimmer bent in de toekomst.

 • Ineke Visser

  Tieners en domme beslissingen. Helaas kan je er niks aan doen. Was zelf ook zo dom.