“Hoelang gaan ze haar nog zo laten sukkelen?”: kijkers willen verkouden Martine Tanghe van het scherm

© VRT - Lies Willaert
Het is de kijkers van ‘Het Journaal’ de afgelopen dagen niet ontgaan: de stem van Martine Tanghe (62) klinkt behoorlijk schor. “Last van een verkoudheid”, verklaarde de VRT al. En daar stellen kijkers zich vragen bij. “Hoelang gaan ze haar nog laten sukkelen?”, vragen zij zich af op Twitter.  

Al sinds vorige week sukkelt nieuwsanker Martine Tanghe met haar stem. Tijdens de uitzendingen van ‘Het Journaal’ op Eén klonk ze niet alleen bijzonder hees, op bepaalde momenten begaf haar stem het ook bijna. 

“Martine heeft gewoon last van een verkoudheid”, verklaarde VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Hij zei ook dat het Martine zélf was die vond dat vervanging niet nodig was. Tanghe had de afgelopen week immers enkele dagen vrij, en zou dus de tijd hebben om te herstellen. 

Intussen is Martine terug, maar lijkt ze nog niet helemaal genezen te zijn. En dat lokt heel wat reactie uit op Twitter. Sommige kijkers vinden het dan ook niet kunnen dat Martine ‘Het Journaal’ blijft presenteren, zolang haar stem zo schor klinkt. Terwijl anderen zich afvragen waarom de VRT hun nieuwsanker niet beter beschermt, zodat ze in alle rust kan ‘uitzieken’. “Waarom kan niemand haar tijdelijk vervangen?”, is dan ook een veelgestelde vraag op Twitter. 
209 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vercarre

  Martine, je moet niet half ziek gaan werken ! Zorg voor je gezondheid !

 • Rozemieke Fritz

  Daar zal Martine zelf wel over beslissen zeker.

 • Emile De Smedt

  Als uitgeweken Vlaming in Doornik is kijken naar VRT sterk verminderd.Zo voorspelbaar doordrammen over zaken die met paar woorden uitgeklaart.Niet nodig kijker te overtuigen door TV madammen of meneerkes.Kijker heeft ook andere informatie bronnen.Gemekker op het scherm belachelijk en zeer partijdig.Daar wringt het schoentje.

 • Robert Tijsmans

  Ah, zijn er nog steeds journaals op de VRT?

 • nicole nys

  Het was idd. niet meer om aan te horen, maar ik denk dat het Martine zelf is die persé wil voort doen. Vervanging vinden kan niet moeilijk zijn want m.i. staan er genoeg te springen om het 7u-journaal te mogen presenteren.