‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ kan Kristof Calvo niet overtuigen: “Ik heb geen plannen om mijn rijbewijs te halen”

Kristof Calvo.
David Legreve Kristof Calvo.
‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, het programma waarin Jens Dendoncker boodschappen overbrengt, heeft gefaald. Groen-fractieleider Kristof Calvo heeft nog altijd geen rijbewijs. “Ik vind het gewoon niet zo’n leuk idee om met de auto te rijden”, zegt hij. 

Kristof moest zijn rijbewijs maar eens halen, aldus collega Pieter-Jan. Maar zelfs met de hulp van Jens Dendoncker, een huilende baby, hangjongeren en een monstertruck mocht het niet baten. Kristof heeft nog steeds geen rijbewijs. “Ik heb voorlopig nog geen vorderingen gemaakt, en ik heb ook nog geen plannen om mijn rijbewijs te halen”, vertelt hij eerlijk. 

(lees verder onder de video)

Helaas voor Pieter-Jan, die chauffeur moet blijven spelen. “Goh, het is niet dat hij mij zoveel moet voeren hoor, dat is eerder de uitzondering dan de regel. Ik verplaats mij 90 procent van de tijd met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Het was Pieter-Jan eerder te doen om de mop dan om de boodschap.” En die mop kon ook het federaal parlementslid best smaken. “Ik vond het grappig, al schrok ik wel van de monstertruck. Toen die verscheen, had ik wel door dat er iets niet klopte. Zoiets maak je niet elke dag mee, hé.” 

Maar waarom haalt Kristof nu gewoon z'n rijbewijs niet? “Ik vind het gewoon niet zo’n leuk idee om met de auto te rijden. Daarbij, ondertussen ben ik wel een expert geworden in het zoeken van alternatieven. En voor noodgevallen kan ik gelukkig op mijn geweldige vader rekenen.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Moest men een rijbewijs nodig hebben om met de fiets te rijden, dan hadden er nog groenen een probleem. Wat een onnozel manneke....

 • arthur smellekens

  Lekker groen. Dus iemand brengt je ergens naartoe. Die moet dan terug rijden om zijn werk te doen, en dan nog eens dezelfde rit op en neer om je te komen halen. Calvo is een nutteloze roeper, en draai hem 10 keer om. Het blijft een nutteloze roeper. Die vent heeft werkelijk nog niet 1 deftig voorstel zelf op tafel gelegd, maar anderen hun voorstellen wel afbreken.

 • Veronique De Winne

  Antiekeling ! Wees een man en leer met de auto rijden ! Gij loopt achter ! Gij zijt niet meer mee met de tijd . En dat zit dan in de politiek ! Verbazingwekkend dat gij wel een gsm hebt . Bel met een vaste telefoon , zo eentje met een draaischijf !

 • Rigobert Deleu

  Een expert geworden in profiteren van een ander om dan te kunnen zeggen als groen lid , ik heb geen auto . Belachelijk excuus , ik vervuil niet , een ander doet het voor mij. Typisch Calvo , het is altijd een nader .

 • WALTER WIELANDT

  onnozel fanatiek manneke !