'Het journaal' 10 minuten korter na de Tour

Vanaf maandag 29 juli zal ‘Het journaal' iets minder lang duren.
VRT Vanaf maandag 29 juli zal ‘Het journaal' iets minder lang duren.
Na afloop van de Ronde van Frankrijk, op maandag 29 juli, kort Eén 'Het journaal' van 19 uur in tot 30 minuten. Pas in de laatste week van de vakantie, vanaf maandag 26 augustus, keert de VRT-nieuwsdienst terug naar de gebruikelijke 40 minuten. 

Het zomerregime op de redactie heeft alles te maken met het wegvallen van grote sportevenementen en de algemene nieuwsluwte. De voorbije jaren kortte de VRT 'Het journaal' in augustus in met vijf minuten.

Omdat ook Jeroen Meus vanaf 29 juli een streep trekt onder zijn 'Dagelijkse zomerkost', schuiven de herhalingen van 'F.C. De Kampioenen' van 20.10 uur naar 19.40 uur. Ook 'Switch' komt vroeger op de buis, gevolgd door 'Eigen kweek'. Nieuw in het zendschema is 'First Dates', het datingprogramma waarin singles elkaar voor het eerst ontmoeten in een restaurant. Eén bestelde inmiddels ook een Vlaamse versie van het programma. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik bernard

    Schandalig, maar 10 % van de Belgen heeft interesse in wielersport. "Echt nieuws" gaat voor op sportnieuws.