'Het huis' start met uitstekende kijkcijfers

Luc Appermont, de eerste gast in 'Het huis'
één Luc Appermont, de eerste gast in 'Het huis'
De eerste aflevering van het nieuwe één-programma 'Het huis' haalde meteen uitstekende kijkcijfers. 919.000 Vlamingen zagen hoe Luc Appermont verrast en lichtjes kwaad was toen hij de koelkast open deed en daar zijn partner Bart Kaëll zag staan.

Hij had behoorlijk wat schrik voor de eerste kijkcijfers, zo zei tv-maker Eric Goens het voorbije weekend in de bijlage Zeno: "Wat als ik nu eens de eerste ben die een programma op Eén maakt dat maar door 200.000 mensen bekeken wordt?"

Die schrik was niet nodig. 919.000 kijkers haalde de eerste aflevering van 'Het huis', waarin hij telkens diepgravende interviews doet met bekende Vlamingen die 24 uur te gast zijn in een luxueuze villa met zwembad. De spits werd afgebeten door Luc Appermont.

Het programma had dan ook een goede 'haas'. Met 1,3 miljoen kijkers was 'Thuis' het best bekeken programma van de avond. 'Het Journaal' en 'Iedereen beroemd' scoorden iets meer dan één miljoen kijkers. Bij vtm werden 'Familie' (733.000 kijkers) en 'Het Nieuws'' (708.000 kijkers) het meest bekeken. Maar ook 656.000 Vlamingen keken op 2BE naar de Champions League-wedstrijd van AA Gent tegen Valencia. Later op de avond vonden de tv-kijkers opnieuw massaal de weg naar VIER. 'De Slimste Mens ter wereld' was daar goed voor 747.000 kijkers.

Bij Canvas haalde opnieuw geen enkel programma 100.000 kijkers. 'De Afspraak' was het best bekeken programma, met 'amper' 86.000 kijkers.