‘Groot Dictee’-presentator hoort live op de radio dat hij ontslagen is, maar mag nu toch blijven

Philip Freriks heeft tijdens het Radio 1-programma OVT live te horen gekregen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet.
videostill Philip Freriks heeft tijdens het Radio 1-programma OVT live te horen gekregen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet.
Nederlands journalist en tv-presentator Philip Freriks heeft tijdens het Radio 1-programma ‘OVT’ live te horen gekregen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar intussen is er sprake van een verzoening en zou Freriks toch niet opzijgeschoven worden. De omroep VPRO heeft haar excuses aangeboden. 

“Philip, de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we tot onze grote spijt, tot ons groot leedwezen, afscheid van je gaan nemen als columnist, omdat je carrière zo’n ontzettend hoge vlucht heeft genomen in de finale van je bestaan”, zei presentator Jos Palm. Freriks reageerde echter verrast: “Nou ja, ik verbaas me er een beetje over dat dit mij nu hier rechtstreeks in de uitzending wordt meegedeeld. Maar het zij zo, dank je wel.”

Pijnlijk moment

Palm bood daarop zijn excuses aan voor het ‘misverstand’. Freriks reageerde nog met een gepikeerd “Ja, nou ja, oke”, waarna de ‘Slimste Mens’-presentator de studio leek te verlaten. Medepresentator Laura Sterk zei vervolgens dat ze het na de uitzending maar even moesten uitpraten en dat ze dacht dat Freriks zelf wilde stoppen. 

Misverstand

De omroep VPRO zegt in een verklaring dat alles op een misverstand berust: “Een ernstige miscommunicatie waarvoor wij verantwoordelijk zijn”, luidt het. Freriks zou dus toch aan boord mogen blijven. “De redactie van OVT en de VPRO willen niets liever dan Philip Freriks behouden als columnist. Philip Freriks kan als geen ander de grote en kleine historische gebeurtenissen in zijn columns verenigen en de geschiedenis terugbrengen tot de menselijke maat.” 

Freek Braeckman en Philip Freriks tijdens het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Canvas Freek Braeckman en Philip Freriks tijdens het Groot Dictee der Nederlandse Taal.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Philip Freriks is een grote meneer. De wijze waarop hij bijvoorbeeld ( samen met Maarten Van Rossem) de Slimste Mens presenteert is groots : daar kunnen ze in de Vlaamse afleveringen nog veel aan leren, alleen al wat het aantal juryleden betreft !

 • Sjonny Martero

  Dat is de tijd en mentaliteit van nu bij nieuwe jonge bewindvoerders.Dégoutant.

 • Luc Deville

  Typisch hoe de top van een bedrijf hun personeel behandeld. Personeel is zoals een apparaat dat nog uitstekend werkt maar dat gedumpt wordt omdat een nieuw model is dat er sexyer uitziet (het nieuwe mag zelfs slechter zijn). En het ergste is dat bij de aanwerving bij een nieuwe top medewerker of beroemde medewerker het hele management staat te glunderen op de foto en bij ontslag van diezelfde medewerker iedereen van het management zich weg stopt.

 • KOEN THEYS

  Ik kan me moeilijk voorstellen dat die daar als werknemer zit maar eerder als zelfstandige leverancier dus over een echt ontslag spreken is mss wat overdreven. Hoedanook dit kon zeker op een andere manier

 • Philippe Vander Haeghen

  Nou moe, was dat effe een blunder van formaat. Doei!