'Goed volk' van Jeroen Meus wint de Ha! Van HUMO

Koen Keppens
Jeroen Meus gaat best op zoek naar een plaatsje op z'n schoorsteenmantel. Eerder vanavond werd de Ha! van Humo, de prijs waarmee de redactie van het weekblad al jaar en dag het beste tv-programma van het afgelopen jaar bekroont, immers uitgereikt aan zijn programma 'Goed Volk'.

En of het een feestelijke bedoening was in De Kruitfabriek in Vilvoorde vanavond: tal van bekende en minder bekende gezichten kwamen kijken wie de Ha!-award in de wacht mocht slepen. 'Goed Volk' Van Jeroen Meus kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, en ontvingen de ‘Ha! en bijhorende cheque van 5000 euro uit handen van Guy Mortier.

Drie jaar geleden moest ‘Goed volk’ het nog afleggen tegen ‘De ideale wereld’ en ‘2013’ maar in het tweede seizoen trof de reportagereeks waarin Vlaanderens populairste kok overal ter wereld in de potten en de zielen gaat roeren wel raak.

In ‘Goed Volk’ reist tv-kok Jeroen Meus de wereld rond om via de keuken de ziel van enkele bijzondere gemeenschappen bloot te leggen. De andere genomineerden waren Allah in Europa (Canvas), Beau séjour (één)Dwars door Amerika (één), Generatie B (Canvas), Hoe zal ik het zeggen? (vtm), Hotel Römantiek (VIER), Radio Gaga – seizoen 3 (Canvas), Tabula Rasa (één) en Winteruur (Canvas). 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vic Smeets

    Ach geert laat ons eerlijk zijn. Noem eens een VTM programma dat een prijs verdient....niet??.....dacht het al....

  • Lode Van de Keere

    Geert Kindt, VTM krijgt nog wel een prijs voor slechtste programma: De Buurtpolitie

  • Geert Kindt

    Natuurlijk een één-programma, Humo kijkt niet naar andere zenders