‘Gevoel voor tumor’ verkozen tot Beste Europese televisieserie op Prix Europa

‘Gevoel voor tumor’
© VRT 2018 ‘Gevoel voor tumor’
De hartverwarmende Eén-reeks ‘Gevoel voor tumor’ is in de prijzen gevallen op de Prix Europa. De reeks mag de titel Beste Europese televisieserie aan zijn palmares toevoegen.

‘Gevoel voor tumor’ vertelt het verhaal van Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die het dramatische verdict te horen krijgt dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect. Maarten Nulens (bekend van ‘Beau Séjour’) speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter vertolken een rol in de serie.

“Een verhaal met pijnlijke situaties en harde emoties kan op een lichtere manier worden verteld met grappige dialogen en hilarische situaties. Deze helpen om met de harde realiteit om te gaan en zijn een manier om een dramatisch verhaal op een goede manier te brengen”, aldus de jury. “Het is een tragikomedie die duidelijk moeilijke situaties laat zien, op een manier waardoor je er zelfs meer van wil zien.”

Het toonaangevende festival Prix Europa is uitgegroeid tot een zeer belangrijke referentie in de sector en verkiest jaarlijks de beste Europese televisie-, radio en onlineproducties. Vorig jaar werden de Eén-reeksen ‘Tytgat chocolat’ en ‘Goed volk’ nog bekroond.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didi Bellens

    Was ook een hele mooie reeks en dus terecht.

  • Bruno Draulans

    Een nichtje van mij (8 jaar) kreeg op het moment dat de reeks werd uitgezonden, de diagnose van Leukemie AML. Zij kreeg ook een transplantatie, iets erna. De verfilming is heel waarheidsgetrouw, alleen dat de fases langer duurden. De rillingen die hij had, is het moment dat het beenmerg op haar plaats komt te zitten. Levensgevaarlijke periode. Alleen zwol zijn gezicht niet op van de cortisonen.

  • Glenn Lambert

    Wat een topreeks was dat ook. Het moment dat hij in het ziekenhuis, strompelend achter z’n lief ging... Werelds!