‘Gert Late Night’ moet wijken voor ‘Love Island’: binnenkort pas uitzending om 22.45 uur

SBS
Vanaf 27 mei zal ‘Gert Late Night’ weer beter bij zijn naam passen, want het programma wordt vanaf dan pas om 22.45 uur uitgezonden. De talkshow van Gert en James moet plaats ruimen voor datingshow ‘Love Island’.

Op 27 mei gaat ‘Love Island’, dat grappig genoeg mee gepresenteerd wordt door Gerts zoon Viktor Verhulst, van start op VIER. Het datingprogramma neemt het tijdslot van ‘Gert Late Night’ over en zal om 21.30 uur uitgezonden worden. De première zal overigens zowel op VIER, VIJF als ZES te zien zijn. Het programma loopt ook gelijktijdig op RTL.

‘Love Island’ is een dagelijkse realitysoap waarin singles in een luxueus vakantiehuis de match van hun leven proberen te vinden. Het resultaat is een soortement combinatie tussen ‘Temptation Island’ en ‘Big Brother’. In Groot-Brittannië kenden de voorbije vier seizoenen een groot succes, met net geen vier miljoen kijkers in 2018. Het concept werd ondertussen ook al overgenomen in Australië, Duitsland, de Verenigde Staten en de Scandinavische landen. 

“Er wordt weleens gezegd dat dit de Britse versie is van ‘Temptation Island’, maar da’s niet helemaal waar. Er zal ongetwijfeld drama zijn, maar het grote verschil tussen ‘Love Island’ en ‘Temptation Island’ is dat we geen koppels testen - waarbij iedereen stiekem hoopt dat ze het niet overleven - maar singles net aan een lief helpen”, liet Viktor al optekenen. “Het programma bouwt dus iets op en dat vind ik tof. Ik heb de voorbije seizoenen gebingewatcht en vanaf aflevering 1 werd ik erin gezogen: zó tof om te kijken, ik ben er zelfs al verslaafd aan. (lacht) Ik ben er dan ook van overtuigd dat ‘Love Island’ zal aanslaan.” Ook de kijkers hebben een aandeel in Viktors datingshow: ze mogen via de app en website zélf mee bepalen wie een goed koppel vormt en wie het best naar huis gaat, net als bij ‘Big Brother’.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • linda sleyp

    Waarom love island niet uitstellen tot de zomer, dan is er toch niets op tv

  • Leonza Van remoortere

    Welke werkende mens kan daar dan nog naar kijken ?

  • Mi Janssens

    Vermits de jongeren later kijken moest het uitzendingsuur blijven en Victor met " Love Island " erna! Gewoon promostunt! Maar niet goed overdacht men gaat dus uitgesteld kijken. Alles moet wijken voor de reality t.v.! Maar toch veel succes Victor.