‘Game Of Thrones’ wil Emmy winnen voor ‘beste script’, en fans vinden het hilarisch: “Probeer het eens bij de Razzies”

Er is al heel wat inkt over gevloeid, dus waarschijnlijk weet je al wel langer dat de finale van ‘Game Of Thrones’ niet bepaald in de smaak viel bij heel wat fans. Nu de schrijvers van de show de laatste aflevering hebben ingediend voor de Emmy’s, in de hoop de prijs voor ‘beste script’ te winnen, hebben diezelfde kijkers daar dan ook iets op te zeggen. En dat doen ze natuurlijk via sociale media.

De Emmy Awards zijn de belangrijkste tv-prijzen in het wereldje. Het is zowel logisch als verrassend dat schrijvers D.B. Weiss en David Benioff hun werk opgeven ter overweging voor een Emmy: langs de ene kant gaat het over de conclusie van één van de best bekeken series aller tijden, maar tegelijkertijd is het de aflevering met de slechtste beoordeling uit de hele reeks. Want laat het nu niet de acteurs of zelfs ‘A Song Of Ice And Fire’-auteur George R.R. Martin geweest zijn die de kritiek van fans over zich heen kregen, maar wél het “luie schrijfwerk” van Weiss en Benioff. 

Fans van de show die teleurgesteld waren in het einde, trokken dus massaal naar sociale media om daar gezamenlijk in hun vuistje te lachen... “Een Emmy? Waarom probeer je het niet eens bij de Razzies?”, klinkt het. De Razzies zijn dan weer de prijzen voor de sléchtste films van het moment... 

(Lees verder onder tweets)

Andere kijkers vonden het zelfs compleet ‘not done’ dat de ‘Game Of Thrones’-finale andere, beter geschreven en geregisseerde afleveringen niét opgaf voor consideratie. “Ze hadden het moeten spelen op cinematografie”, klinkt het. “Dan hadden ze nog een kans gehad.” 

(Lees verder onder tweets)

Gelukkig klinkt er hier en daar ook een positieve noot. Zo worden actrices Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Lena Headey (Cersei Lannister) de hemel in geprezen. “Zij verdienen wel degelijk een Emmy! Dus laten we de schrijf-prijs negeren en gewoon volop supporteren voor deze dames, die het dubbel en dik verdiend hebben.”

Net als Emilia en Lena zijn onder andere ook Kit Harington (Jon Snow), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Gwendoline Christie (Brienne Of Tarth), Nikolaj Coster Waldeau (Jaime Lannister), Maisie Williams (Arya Stark) en Sophie Turner (Sansa Stark) opgegeven voor een Emmy Award, in de hoop dat ze een nominatie zullen krijgen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sofia Frugivore

  Het laatste seizoen blijkt dus heel slecht. Ik stel mijn oordeel uit want ik heb het nog niet gezien. Maar als het zo slecht blijkt te zijn, lijkt het mij misschien een manier van de schrijvers om het seizoen opzettelijk slecht te maken zodat fans benieuwd zijn naar de boeken, als ze die nog niet kennen. George Martin moet het laatste boek nog uitbrengen. Ikzelf heb ook geen enkel van de boeken gelezen en ben geneigd om ze toch te kopen als dit laatste seizoen mij ook tegenvalt.

 • Ines HUBERT

  Niet alles was slecht aan het laatste seizoen : daar moet ook niet overdreven worden. Het bleef een goed seizoen ondanks alles. Persoonlijk vind ik alleen de plotse ommekeer van Jamie en de manier waarop hij en Cersei sterven een scenario van GOT onwaardig. En ik vrees dat vele fans zo een moment hebben waar ze een serieus probleem mee hebben. Jammer !

 • Sharon Vandewaetere

  Je mag het draaien en keren zoals je wil, de finale was gewoon slecht! Alle andere afleveringen waren van hoogstaand niveau en dan de aflevering die eigenlijk de mooiste had moeten zijn was een pure teleurstelling!

 • Bernd Vaes

  Jawadde, de serie die een bijzonder slechts script als basis heeft, die verfilmd werd door ware amateurs, die wat kledij der acteurs betreft, zelfs een neandertaler laat blozen...